Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

DK: Orbán Viktor újrázhatja 2006-ot

Mindig azt kell megtalálni, kinek az érdeke fűződik egy történéshez. Rogán Antal Kötcsén előre vetítette a már hónapok óta emlegetett “őszi zavargásokat”. A milliós kérdés: kinek van erre szüksége? A DK válasza….

Viszkető tenyérről,

kiosztandó pofonokról, honfitársak kiebrudalásáról már hallottunk a Fidesz potentátoktól. Szombaton Kötcsén Rogán Antal azt fejtegette, hogy a Soros György által támogatott szervezetek akár utcai zavargásokat is szervezhetnek ősszel Budapesten.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője úgy véli, hogy egy esetleges utcai megmozdulás csakis Orbán Viktornak állna érdekében, aki így a rendet helyreállító, erős kezű vezetőként tűnhetne fel.

Mint arról a Zárójel áprilisban beszámolt, egy neve elhallgatását kérő Fideszes azt nyilatkozta, hogy

„Bármennyire nem érdekelnek ezek a demonstrációk senkit azon a pár ezer emberen kívül, aki ezekre mindig elmegy, a résztvevők láthatóan rákaptak az ízére, így ők továbbra is eljárnak majd, ha nem a CEU vagy a civilek miatt, akkor okot mindig könnyű lesz majd találni”

-vélekednek a megszólaló szerint anyapártjában, majd így folytatta:

„az interneten is elérhetőek már olyan használati utasításszerű leírások, hogy hogyan kell egyre jobban provokálni a rendőröket, közel kell lépni hozzájuk egy tűvel a kézben és észrevétlenül beléjük szúrni, ezt sem a rendőr nem tudja majd bizonyítani, sem a tévéfelvételeken nem látszik”.

A már idézett fideszes politikus szerint arról még nem döntött a Fidesz, hogy utcára viszi-e a közeljövőben a híveit. Ez azért érdekes, mert Bayer Zsolt megnyilatkozásai vagy a Civil Összefogás Fórumot vezető Csizmadia László aktivizálódása mintha erre utalna, bár a lap anonimitást kérő informátora szerint:

„Habony Árpádék azt is mérik, mikor lenne szükség egy ilyenre a saját táborunk aktivitásának erősítése céljából. A döntést nyilván akkor fogják meghozni, ha egy ilyen demonstráció szükségességét a felmérések is alátámasztják”

A DK szóvivője szerint:

„Sokszor láttunk már olyat a történelemben, hogy egy rezsim saját maga ellen szervezett álpuccsot, vagy erőszakos zavargást, hogy aztán erőskezű vezetőként hozza el a biztonságot.

Nyilvánvaló, hogy az erőszakos utcai zavargás nem az újságírók, nem a civilek, hanem a csürhe sportja. Vegyük komolyan tehát Kövér László és Rogán Antal fenyegetését!

Ha Orbán Viktor veszélyben érzi a hatalmát, újra lángba boríthatja Budapestet, ahogy tette azt már egyszer 2006-ban”

Szólj hozzá