Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

DK-Szolidaritás: felszámoljuk a finanszírozási okokból feltorlódott várólistákat

DK-Szolidaritás: felszámoljuk a finanszírozási okokból feltorlódott várólistákat

Egy rendkívüli fájdalmakkal járó betegség áldozatainak a várólista hossza miatt négy évet kell várniuk a gyógyító műtétre. A kormányzat közleményében viszont azt állította, hogy legfeljebb két hónap alatt mindenkire sor kerül.

Kiderült, hogy a kormány ismét hazudott. E pillanatban 136-an várakoznak a beavatkozásra, a lista végén állók három és fél év múlva kerülhetnek sorra. A várakozási idő kizárólag finanszírozási okokból ilyen hosszú, magánellátásban, 2 millió forintért a műtétet szinte azonnal elvégzik. A 136 beteget tehát 272 millió forint ellenében hamar meg lehetne szabadítani jóformán elviselhetetlen fájdalmaitól. Ez az épülő stadionok átlagos költségének kevesebb, mint huszadrésze.

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás nem csak elfogadhatatlannak, de szinte felfoghatatlannak tartja, hogy a miniszterelnök rögeszméje ennyivel fontosabb legyen, mint másfélszáz beteg szenvedéseinek enyhítése. Az új demokratikus kormány az egészségügyi kiadások erőteljes emelésével belátható időn belül megszünteti a finanszírozási okokból kialakult várólistákat.

Dr. László Imre
a DK egészségügyi kabinetjének vezetője

...

Szólj hozzá