Zárójel
fotó: hbhe.hu

Drágám, kérsz egy főteret? Tatabánya, nem baj?

Tatabánya polgármestere a képviselőtestület jóváhagyásával pályáztatás, után-követhető versenytárgyalás nélkül – ahogy az 2017 Magyarországán mindennapos – eladta Mészáros Lőrincnek, országunk polihisztor gázszerelőjének a város főterét.

Drágám, kérsz főteret? Tatabánya, nem baj?

Tatabánya meséje,

még a sokat hallott  fülnek is érdekes, nem csoda, ha sokan felkapják a hír hallatán a fejüket. Tatabánya  derék önkormányzat úgy döntött, hogy egy huszáros vágással megválik a város főterének harmadától, méghozzá potom 88 millió forintért.

Tehette ezt azért, mert a T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft., amely a megyeszékhely önkormányzati tulajdonú cége, beengedte tulajnak 37 százalékos arányban a Mészáros tulajdonolta TBP Ingatlanhasznosító Zrt.-t, amiért legombolták a fent említett összeget.

A HVG írta meg, hogy ezen a területen egy-két éven belül plázát szándékoznak építeni, aminek terveit már három éve dédelgeti az önkormányzat. Nem volt hétpecsétes titok, hogy befektetőket kerestek a grandiózus ötlet kivitelezéséhez, de eddig a felcsúti polgármesterről nem esett említés.

Mészáros ügyvédei résen voltak a szerződés megfogalmazásakor, vagy az önkormányzat illetékesei direkt fordították el a fejüket, ugyanis az első látásra nem is annyira bombaüzletnek tűnő alku kiegészül azzal a kitétellel, hogy a TBP Ingatlanhasznosító Zrt. – vagyis hősünk – elővásárlási joggal bír az önkormányzati rész eladása esetére. Így a mostani 37 százalék simán lehet száz is, ha a megfontoltságáról híres önkormányzat úgy dönt, hogy megválik érdekeltségétől.

A tatabányai T-Ingatlanfejlesztő

törzstőkéje 140 millió forint volt mielőtt a felcsúti polgármester 88 milliós tőkeemelése megérkezett, a cégbe nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként került be a Megyeháza tér.

Az már csak hab a tortán, hogy főteret 2012-2013-ban uniós fejlesztési pénzekből újították fel 1,5 milliárd forintért. Ebből rendbe hozták a városházát és környékét, amely összeg kétharmada EU-s forrást emésztett fel.

Ez a folyamat hű tükre a nemzeti polgárságépítő mutyinak, ami persze libsi teória csupán, és Orbánnak semmi köze hozzá, Mészáros pedig csak egy szimpla mázlista. Jó éjszakát, gyerekek!

Szólj hozzá

Játék

Jelenleg nincs elérhető játék. Nézzen vissza később.