Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Drágám, kérsz egy főteret? Tatabánya, nem baj?

Tatabánya polgármestere a képviselőtestület jóváhagyásával pályáztatás, után-követhető versenytárgyalás nélkül – ahogy az 2017 Magyarországán mindennapos – eladta Mészáros Lőrincnek, országunk polihisztor gázszerelőjének a város főterét.

Drágám, kérsz főteret? Tatabánya, nem baj?

Tatabánya meséje,

még a sokat hallott  fülnek is érdekes, nem csoda, ha sokan felkapják a hír hallatán a fejüket. Tatabánya  derék önkormányzat úgy döntött, hogy egy huszáros vágással megválik a város főterének harmadától, méghozzá potom 88 millió forintért.

Tehette ezt azért, mert a T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft., amely a megyeszékhely önkormányzati tulajdonú cége, beengedte tulajnak 37 százalékos arányban a Mészáros tulajdonolta TBP Ingatlanhasznosító Zrt.-t, amiért legombolták a fent említett összeget.

A HVG írta meg, hogy ezen a területen egy-két éven belül plázát szándékoznak építeni, aminek terveit már három éve dédelgeti az önkormányzat. Nem volt hétpecsétes titok, hogy befektetőket kerestek a grandiózus ötlet kivitelezéséhez, de eddig a felcsúti polgármesterről nem esett említés.

Mészáros ügyvédei résen voltak a szerződés megfogalmazásakor, vagy az önkormányzat illetékesei direkt fordították el a fejüket, ugyanis az első látásra nem is annyira bombaüzletnek tűnő alku kiegészül azzal a kitétellel, hogy a TBP Ingatlanhasznosító Zrt. – vagyis hősünk – elővásárlási joggal bír az önkormányzati rész eladása esetére. Így a mostani 37 százalék simán lehet száz is, ha a megfontoltságáról híres önkormányzat úgy dönt, hogy megválik érdekeltségétől.

A tatabányai T-Ingatlanfejlesztő

törzstőkéje 140 millió forint volt mielőtt a felcsúti polgármester 88 milliós tőkeemelése megérkezett, a cégbe nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként került be a Megyeháza tér.

Az már csak hab a tortán, hogy főteret 2012-2013-ban uniós fejlesztési pénzekből újították fel 1,5 milliárd forintért. Ebből rendbe hozták a városházát és környékét, amely összeg kétharmada EU-s forrást emésztett fel.

Ez a folyamat hű tükre a nemzeti polgárságépítő mutyinak, ami persze libsi teória csupán, és Orbánnak semmi köze hozzá, Mészáros pedig csak egy szimpla mázlista. Jó éjszakát, gyerekek!

Szólj hozzá