Zárójel
fotó: hbhe.hu

Drágám, kérsz egy főteret? Tatabánya, nem baj?

Tatabánya polgármestere a képviselőtestület jóváhagyásával pályáztatás, után-követhető versenytárgyalás nélkül – ahogy az 2017 Magyarországán mindennapos – eladta Mészáros Lőrincnek, országunk polihisztor gázszerelőjének a város főterét.

Drágám, kérsz főteret? Tatabánya, nem baj?

Tatabánya meséje,

még a sokat hallott  fülnek is érdekes, nem csoda, ha sokan felkapják a hír hallatán a fejüket. Tatabánya  derék önkormányzat úgy döntött, hogy egy huszáros vágással megválik a város főterének harmadától, méghozzá potom 88 millió forintért.

Tehette ezt azért, mert a T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft., amely a megyeszékhely önkormányzati tulajdonú cége, beengedte tulajnak 37 százalékos arányban a Mészáros tulajdonolta TBP Ingatlanhasznosító Zrt.-t, amiért legombolták a fent említett összeget.

A HVG írta meg, hogy ezen a területen egy-két éven belül plázát szándékoznak építeni, aminek terveit már három éve dédelgeti az önkormányzat. Nem volt hétpecsétes titok, hogy befektetőket kerestek a grandiózus ötlet kivitelezéséhez, de eddig a felcsúti polgármesterről nem esett említés.

Mészáros ügyvédei résen voltak a szerződés megfogalmazásakor, vagy az önkormányzat illetékesei direkt fordították el a fejüket, ugyanis az első látásra nem is annyira bombaüzletnek tűnő alku kiegészül azzal a kitétellel, hogy a TBP Ingatlanhasznosító Zrt. – vagyis hősünk – elővásárlási joggal bír az önkormányzati rész eladása esetére. Így a mostani 37 százalék simán lehet száz is, ha a megfontoltságáról híres önkormányzat úgy dönt, hogy megválik érdekeltségétől.

A tatabányai T-Ingatlanfejlesztő

törzstőkéje 140 millió forint volt mielőtt a felcsúti polgármester 88 milliós tőkeemelése megérkezett, a cégbe nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként került be a Megyeháza tér.

OLVASTAD MÁR?   Színház- és várossirató - Újabb botrány Pécsen

Az már csak hab a tortán, hogy főteret 2012-2013-ban uniós fejlesztési pénzekből újították fel 1,5 milliárd forintért. Ebből rendbe hozták a városházát és környékét, amely összeg kétharmada EU-s forrást emésztett fel.

Ez a folyamat hű tükre a nemzeti polgárságépítő mutyinak, ami persze libsi teória csupán, és Orbánnak semmi köze hozzá, Mészáros pedig csak egy szimpla mázlista. Jó éjszakát, gyerekek!
Szólj hozzá!

8 hozzászólás : "Drágám, kérsz egy főteret? Tatabánya, nem baj?"

Visszajelzés
avatar
Rendezés:   legújabb | legrégebbi | legnépszerűbb
Károly Szabó
Vendég
Károly Szabó

Mindenki előtt nyílt titok volt az önkormányzat szándéka .Az hogy az Ő ügyvédei jobbak ez mért baj. A kedves Újságíró biztos megnyugodott volna,sőt még dicsérte volna ,hogyha egy másik párthoz közel álló úriember vette volna meg.Még az se lett volna baj ,hogy az egész teret megveszi. Simicska Úr már nyugodtan vásárolhat mert Ő már összeveszett a Miniszterelnökkel.Talán Mészáros Úrnak is ezt kellene tennie Utána már nyugodtan gazdagodhatna sőt még drukkolnának is neki hatalmas sajnálkozás közepette!

Trincz László
Vendég
Trincz László

Ez a logika a gond.

Károly Szabó
Vendég
Károly Szabó

Mondjon jobbat!

Földi Manci
Vendég
Földi Manci

Szabó, ezt a maga hülyeségét überelni nem lehet.

Fersala
Vendég
Fersala

Ha Mészáros Úr……akkor azután egy gázpalackot sem cserélhetne ki. Tényleg hülyeség Szabó Úr.

Margit Nemedi
Vendég
Margit Nemedi

Pár éve újították fel 1.5 milliárdért,részben erre költött unós forrásból,kivágták a fákat most csak beton van. Pláza miatt ezt is szétrombolják.nem tudom mire számítanak,egy pláza építéssel,ilyen jövedelmi viszonyok mellett.Van egy szép pláza az állomás mellett,alig lézengenek a vevők ott is.

Csaba Budai
Vendég
Csaba Budai

De sajnos lehet…

Stomi61
Vendég
Stomi61

Talán nem kellene egy város főterét átjátszani a haveroknak, mivel az a tatabányaiak tulajdona.
Remélem, az ilyen húzások után, egyre több embernek nyílik ki a szeme!
Nálunk, a mi pénzünkön épült kábelantenna-rendszert adták el ilyen szemét módon a fejünk felett, a megkérdezésünk nélkül.

wpDiscuz