Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Durva összeesküvéselmélet: idegenek műve az Égeri-tengeri földrengés

Ankara polgármestere, Melih Gökçek azt állítja, hogy idegen hatalmak felelősek a földrengésért, amely 6.3 erősséggel rázta meg az érintett térséget. Összeesküvéselmélet lenne? – közel sem biztos. Ami tény, sok ház összedőlt, a sebesültek száma 10 körül mozog, és eddig egy halottról tudni. 

Durva összeesküvés elmélet: idegenek műve az Égeri tengeri földrengést
(Fotó: AFP)

Melih Gökçek minden összeesküvéselmélet

nagy barátja, több mint 20 éve Ankara polgármestere. Szerinte a keddi földrengést mesterségesen konstruálták. Ankara első embere igaza bizonyítására ki akarja vizsgáltatni, hogy a szeizmikus mozgás időpontjában tartózkodott-e földrengést vizsgáló hajó a térségben, és ha igen, milyen nemzetiségű.

Tény, hogy évtizedek óta tartja magát a hír, hogy a nagyhatalmak, elsősorban az USA folyamatos kutatásokat és kísérleteket folytat az időjárás és a földmozgások hadászati célú rövidhullámú befolyásolására.

A polgármester szinte minden földrengést a gonosz külföldi hatalmak művének tulajdonít, amellyel a török állam megsemmisítésre törnek. Melih Gökçek a februári nyugat-çanakkalai tartományt megrázó földmozgásért is az idegen hatalmakat tette felelőssé és már akkor is követelte, vizsgálják meg volt-e külföldi zászló alatt közlekedő  hajó az esemény közvetlen közelében.

Az összeesküvéselmélet, amit a polgármester képvisel sok követőt vonz a folyamatosan felizgatott és nyomás alatt tartott török közéletben, hiszen Erdogan kormánya pontosan ezt akarja, táplálni a lakosság hitét az állandó külső- és belső ellenség aknamunkájában, a török állam létére törő nemzetközi összeesküvésben.

 Természetesen a legtöbb összeesküvéselméletnek van alapja,

mert  egy dologban valamennyi hasonlít, mégpedig abban, hogy a titkok, az eltitkolt  történések, kutatások, felfedezések gerjesztik őket. Az egyik legismertebb összeesküvéselmélet az ufó-ügy és az amerikai 51-es körzet, amit az emberiség legősibb vágya, egyben félelme generál, és azt kutatja: egyedül vagyunk-e az univerzumban, és ha igen, hogy történhetett meg ez a csoda?

Mielőtt azonban

még igyekeznénk egy legyintéssel elintézni, és egy kalap alá venni valamennyi összeesküvéselméletet, ne feledjük, hogy jónéhányról bizonyította be az idő, hogy igazuk volt azoknak, akik életben tartották az elképzelést.

Az Égei-tengeri földrengés esetében is az alapelgondolás – az ember képes mesterséges eszközökkel befolyásolni az időjárás alakulását – természetesen igaz.  Gondoljunk csak a dél-dunántúli Tenkes-hegyen több mint harminc éve felállított jégeső elhárító rakétarendszerre. Azt azonban, amit az ankarai polgármester állít, még senki sem igazolta, de ez nem jelenti azt, hogy biztosan ostobaság, különösen azután, hogy ha logikusan végig gondoljuk mindazt, ami az elmúlt évtizedekben az amerikai hadsereg titkos kutatásairól kiszivárgott.

Szólj hozzá