Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Egy beszéd (?) és még egy megfejtés

A Zárójel szerkesztőségét szinte elborítják Orbán Viktor finoman szólva sem összeszedett és koherens parlamenti nyitóbeszédének megfejtései. Így értelmez Tordai Bence a Párbeszéd szóvívője. 

Egy beszéd (?) és még egy megfejtés - Tordai Bence párbeszéd
Fotó: internet

Orbán erőszakról vetít, de az emberek unják ezt a mozit

Erőszakról beszél és erőszakot próbál láttatni mindenütt Orbán Viktor, mert meg​félemlített birkanyájként szeretné terelgetni a magyar választókat.
A Párbeszéd szerint meg fog bukni a Fidesz félelemkeltésre épülő politikája: az emberek egyszerűen ki fognak jönni Orbán mozijából, mert rettentő unalmas, hogy állandóan hihetetlen horrorfilmek vannak műsoron.

Erőszak, vér és mocsok

„Megerőszakolnak és rákényszerítenek bennünket” – mondta Orbán Viktor a nyugat-európai országokról az Országgyűlés szezonnyitó ülésén. A riogató kampány részeként 60 milliónyi, Európát ostromló afrikairól beszélt, és jött a pánikkeltés többi, jól bevált eszköze: értekezett „a közbiztonság drámai eséséről”, „a  terrorcselekmények ​ minden hetessé válásáról” is.

Mindeközben a Fidesz-média a magyar ellenzék békés demonstrációit próbálja erőszakosnak beállítani, és Soros György személyével akarják összekötni a két, Habonyék által kreált „fenyegetést”.

A magyar emberek életét azonban nem menekültek, terrorcselekmények vagy „véreskezű” ellenzékiek fenyegetik, hanem az egészségügy lerohasztása, amely minden évben egy városnyi ember idő előtti haláláért felelős; a pusztító szegénység, kiszolgáltatottság és kilátástalanság, amely alkoholizmusba, depresszióba vagy akár öngyilkosságba taszítja magyarok százezreit.

A Párbeszéd szerint itt az idő kikapcsolni Orbán és Habony vetítőgépét, végre ránézni a magyar valóságra, és elkezdeni felépíteni egy olyan országot, ahol mindenki számít.

Fejezi be megfejtését Tordai Bence.

Kapcsolódó cikk

Orbán-hablaty – Bokros Lajos olvasatában

Szólj hozzá