Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Egy idős nő és egy fiú a halálos áldozat – a dámóci mérgezés

Egy 70 év körüli nő és egy 14 éves fiú halt meg a hétvégén a dámóci mérgezésben – hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap esti Híradójában

Egy idős nő és egy fiú a halálos áldozat - a dámóci mérgezés
Egy idős nő és egy fiú a halálos áldozat - a dámóci mérgezés. Forrás: Boon.hu

A tudósítás szerint a fiú vasárnap hajnalban halt meg.

A szomszédok azt mondták: a családból több embert elvittek a mentők, a fiú 19 éves testvére életveszélyes állapotban van. Összesen kilencen ittak a – helyiek elmondása szerint – pálinkaként árult italból. A Borsod megyei kórház előtt álló tudósító elmondta: hat ember életveszélyes állapotban van. Közülük hárman a toxikológiai, hárman a műveseosztályon vannak, többen lélegeztetőgépen.

Tiba Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója a csatorna hírműsorában azt mondta: metil-alkohol-mérgezés történt. Közölte: a metil-alkohol sejtméreg, amely károsíthatja a vesét, a májat, légzési nehézséget, vakságot is okozhat.

A bodrogközi település polgármestere, Tömös Béla Gyuláné (független) az M1-nek nyilatkozva elmondta: minden házban szóltak, hogy ismeretlen helyről származó pálinkát vagy más szeszes italt ne fogyasszanak, ha pedig már fogyasztottak, kérjenek orvosi segítséget. Ezt követően háromszor is fordult a mentő – mondta a település vezetője. Korábban a Borsod megyei rendőrség azt írta: az esettel összefüggésben a rendőrök előállítottak egy helyi férfit – akitől az áldozatok a beszerzett információk szerint a mérgező folyadékot vásárolták – és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Délután azt közölték: az eljárás további szakaszában a nyomozók egy másik, lácacsékei férfit is őrizetbe vettek, akitől a gyanú szerint a mérgező ital származik.

Szólj hozzá