Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Egy szívszorító történet Beniről és a magyar egészségügyről

Édesapát még nem láttam ennyit sírni. Kilátástalanul küzd fia, Beni egészségéért egy buszsofőr, kapcsolatok és mára pénz nélkül.

Nem akarnak mást, mint hogy a gyermeküket félrekezelő egyetem ismerje el felelősségét, és vállalja beteg kisfiuk, Beni külföldi gyógykezelésének költségeit. Egy család és egy kisfiú drámáját fogják látni, melyben a család megkeresésére akaratomon kívül én lettem az utolsó szalmaszál.

Persze tudom, lesznek pikírt kommentek. De Beni fontosabb, mint pár gúnyos megjegyzés, a jóindulat és a szenvedés értésének hiányában szenvedő politikus vagy zsurnaliszta. Azt kívánom nekik, hogy soha ne kerüljenek hasonló helyzetbe, hogy mindazt át kelljen élniük, amit Beniék átélnek a mai napig.

Rózsa László családjának példáján persze azt is láthatják, hogy milyen lett a magyar egészségügy: ha se kapcsolatod, se pénzed, akkor kiszolgáltatott vagy. Sorban állsz, alázatosan gazsulálsz, reménytelenül reménykedsz. Ez a helyzet.

És ezt én is látom. Ezért harcolok. Beniért, meg a hozzá hasonló több millió emberért.

Gyurcsány Ferenc

Egy szívszorító történet Beniről és a magyar egészségügyről

Édesapát még nem láttam ennyit sírni. Kilátástalanul küzd fia, Beni egészségéért egy buszsofőr, kapcsolatok és mára pénz nélkül.Nem akarnak mást, mint hogy a gyermeküket félrekezelő egyetem ismerje el felelősségét, és vállalja beteg kisfiuk, Beni külföldi gyógykezelésének költségeit.Egy család és egy kisfiú drámáját fogják látni, melyben a család megkeresésére akaratomon kívül én lettem az utolsó szalmaszál.Persze tudom, lesznek pikírt kommentek. De Beni fontosabb, mint pár gúnyos megjegyzés, a jóindulat és a szenvedés értésének hiányában szenvedő politikus vagy zsurnaliszta. Azt kívánom nekik, hogy soha ne kerüljenek hasonló helyzetbe, hogy mindazt át kelljen élniük, amit Beniék átélnek a mai napig.Rózsa László családjának példáján persze azt is láthatják, hogy milyen lett a magyar egészségügy: ha se kapcsolatod, se pénzed, akkor kiszolgáltatott vagy. Sorban állsz, alázatosan gazsulálsz, reménytelenül reménykedsz. Ez a helyzet.És ezt én is látom. Ezért harcolok. Beniért, meg a hozzá hasonló több millió emberért.

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2018. február 11.

...

Szólj hozzá