Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Egyre több csalás történik a bitcoin miatt

Rablóbandát fogtak el a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi bevetési osztályának nyomozói. Az egész világon egyre népszerűbb virtuális pénzzel, a bitcoinnal csalták tőrbe az áldozatukat, aki a a szokatlan helyszín és időpont ellenére semmire sem gyanakodott.

Egyre több csalás történik a bitcoin miatt
Egyre több csalás történik a bitcoin miatt

Egyre több csalás történik a bitcoin miatt…

Budapesten, egy XIII. kerületi bérháznál december 23-án hajnali egy órakor egy férfi, a táskájában nyolc és fél millió forintból bitcoint akart vásárolni. Az ügyben nyomozó XIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője azt mondja, hogy a vevő vakon bízott az eladóban, a szokatlan helyszín és időpont ellenére semmire sem gyanakodott.

„Azt tudjuk, hogy már ismerték egymást korábbról, sőt, már le is bonyolítottak egy ilyen tranzakciót, tehát a sértett és az elkövető ismerte egymást, volt is közöttük egy bizalmi kapcsolat, ami alapján joggal hihette a sértett, hogyha elmegy az elkövető által kért helyszínre, akkor ott meg is történik a tranzakció” –  mondta a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság vezetője, Paál Péter.

A kapitányság vezetőjével a Kékfény stábja is elment a helyszínre.

Éjszaka, egy üres lépcsőházban történt a bűncselekmény. A támadót csak az a táska érdekelte, amiben az áldozat nyolc és fél millió forintja volt. A XIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője hozzátette, a sértett küzdött a táskájáért, próbálta megakadályozni, hogy az elkövető elvigye, és csak akkor engedte el, amikor az elkövető elővett egy kést, és azzal megfenyegette.

Pillanatok alatt megtalálták a bűnösöket

K. George, vagyis a bitcoint áruló férfi csak a háttérből figyelte az eseményeket, sőt a rablás után sietősen távozott a helyszínről, annak ellenére, hogy a társasházban lakott. A megvert és kifosztott férfi csak könnyebben sérült meg a csuklóján és az arcán, először a kórházba, majd a rendőrségre ment. A nyomozóknak egyből gyanússá vált az időközben elérhetetlenné vált bitcoinváltó, K. George.

Ami megalapozta a gyanúnkat, hogy nem próbált segíteni a sértettnek, amikor az áldozatot megfenyegették, és bántalmazta az ismeretlen elkövető a lépcsőházban, K. George nem tett semmit annak érdekében, hogy elhárítsa ezt a veszélyt – magyarázta Paál Péter.

Később előkerült egy videófelvétel is, egy közeli étterem belső biztonsági kamerája az ablakon keresztül rögzítette, ahogy kirohan az ismeretlen késes rabló a lépcsőházból, sőt, néhány másodperccel később a rendőrök annak az autónak a rendszámát is le tudták olvasni, amivel elmenekült a támadó. Pillanatok alatt kiderült, hogy a kocsit K. George bérelte, ezután már egyértelmű volt, hogy ő is részt vett a rablásban. Néhány nappal később fogták el a késes rablóval együtt egy VIII. kerületi lakásban.

A cikk IDE kattintva folytatódik

...

Szólj hozzá