Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Éjszakai terror Londonban + videó

Hétfőn kora hajnalban egy teherautó hajtott a London legnagyobb mecsetjéből távozó muszlimok közé, a Steven Sisters Roadnál. Az eddigi hírek ellentmondásosak, a terror  nem szedett halálos áldozatot – állítják többen is, de a Sun – a legnagyobb angol bulvárlap – szerint két halottja van a támadásnak, ezt  a hírt eddig nem erősítette meg a rendőrség.

Egy furgon hajtott a gyalogosok közé hétfőre virradóra,

London északi részén történt az újabb terror. Több súlyos sérült is  van – közölték a hatóságok, amelyeket 0:20 perckor értesítettek a hajnali imáról távozó muszlimokat ért támadásról, melynek  során a támadó, miután a tömegbe hajtott, kiugrott a kocsiból és késsel sebesítette meg néhányukat.

A terrorista  el akart menekülni, de a tömeg fogva tartotta, ameddig kiérkezett a rendőrség.

A londoni rendőrség közlése szerint

a helyszínen számos embert elsősegélyben részesítettek. Egy embert őrizetbe vettek.

A Reuters hírügynökség szerint egy embert mentőautóval vittek el. A helyszínen több rendőr- és mentőautó várakozott.

A Sky News tévéállomás szemtanúkat idézett, akik szerint legalább tíz embert gázoltak el. A BBC hírtelevízió három súlyos sérültről tud.

A mecset több mint egy évtizede vált hírhedtté, mert ott működött a szélsőséges terror-hívő Abu Hamza al-Masri, imám, akit 2015-ben életfogytiglani ítélettel sújtottak az USA-ban. A mecset irányítását azóta új vezetés látja el.

Alig két hete, június 4-én járókelők közé hajtott egy kisteherautó London belvárosában, a London hídon, majd a támadók a közeli piacon, a Borough Marketen késekkel támadtak az emberekre. Akkor nyolcan meghaltak, csaknem ötvenen megsérültek. A rendőrök a három szélsőséges támadót agyonlőtték.

A mostani támadás akár előhangja is lehet egy muszlimok elleni terrorhullámnak,  a Ramadán, a muszlimok szent hónapja alatt, amikor sok az éjszakai ima, és ez különösen jó alaklom a támadásokra. A terror pedig nem válogat bűnös és ártatlan között.

Szólj hozzá