Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Jótékony vacsora

Az Élelmiszerbank jótékonysági vacsorát szervez, amelynek bevételével már a karácsonyi akcióikhoz igyekeznek plusz forrásokat szerezni.Kérjük olvasóinkat aki tudja segítse munkájukat.

Élelmiszerbank
Illusztráció :Élelmiszerbank

Tessék kérem lehet, lehet

Az Élelmiszerbank egyesület az egyik legkorrektebb jótékonysági szervezet hazánkban, amikor ők hívnak adakozni biztosak, lehetünk abban, hogy minden fillér pontosan oda érkezik ahova megígérték.

Legújabb kezdeményezésük jótékonysági vacsora helyszíne 2017. november 29-én (szerda) 19.00 – 22.00 között a Vakok Általános Iskolájának Nádor díszterme. Az ígéret szerint egy kellemes csendes beszédekkel és műsorral nem terhelt este vár mindazokra, akik szívesen beszélgetnek, ismerkednek, és nem sajnálják fejenként az az igazán nem megfizethetetlen 15.000 forintot, aminek kifizetésével sokaknak szerezhetünk  szebb karácsonyt, mint amilyen nélkülünk lenne.

A szervezet közleménye szerint

A bevételből fejenként körülbelül 3 000 Ft a vacsora költsége. (Ebben már benne van a terembérleti díj is, amelyet a Vakok Iskolájának fizetünk ki. A helyszín választása nem véletlen, azt gondoljuk, hogy az este számukra is segítséget jelent. Az alapanyagokat is vásároljuk, nem a megmentett élelmiszerből főzünk.) A többi a „profit”, ami az Élelmiszerbank működését segíti. Az este bevételét a karácsonyi időszakban felmerülő megnövekedett igények kiszolgálására tudjuk fordítani.

Annak köszönhetően, hogy az élelmiszereket az Élelmiszerbank ingyenesen veszi át és adja tovább      1 000 Ft adományból (amelyet működési költségekre fordítunk) 20-30 000 Ft értékű élelmiszert juttatunk el nélkülözőkhöz. Egy résztvevő vacsorája nálunk körülbelül 250 (!) másik vacsorát jelent a rászorulók részére!

A vacsora során igyekszünk minden speciális diétás igényt kielégíteni (azt nem ígérjük, hogy minden igény tekintetében széles választékkal :)). Kérjük, hogy ilyen igényeiket jelentkezéskor, vagy legkésőbb a vacsora előtt 10 nappal jelezzék felénk.

A vacsorát az Élelmiszerbank JótéKonyhája készíti.

Asztalfoglalás az Élelmiszerbank oldalán

Mérje meg, mennyi élelmiszer végzi a szemetesében! Lehet, hogy csodálkozni fog

Szólj hozzá