Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Elérkezett hozzánk a fasizmus második szakasza

Bokros Lajos, a Modern Magyarországért Mozgalom, a MoMa vezetője szokásához híven nem kertel, nevén nevezi a dolgokat.

Van-e még lejjebb?

Amikor a kormány már nem egyszerűen gerjeszti az idegengyűlöletet, hanem büszkén visszaigazolja és támogatja a megvadult csőcselék törvénytelen cselekedeteit, az Bokros szerint nem más, mint a fasizmus második szakasza.

Orbán Viktor kormánya lerántotta magáról az utolsó leplet: nemcsak megtűri az általa fűtött gyűlölet uralmát, hanem kifejezetten támogatja azt. Ez maga a fasizmus, mégpedig a javából.

Bűnpártolóvá, bűntények támogatójává süllyedt a kormány, önmaga is csőcselékké silányult. Nem kis teljesítmény huszonhét évvel a rendszerváltás után, állítja az elnök

Hová süllyed Magyarország?

Ha semmi nem volt idáig, ami ébresztőt fújt, ennek a gyalázatnak végre annak kell lennie.

Erdő Péter elmenekült a kérdés elől. Az egyházak hallgatnak. Hová süllyed Magyarország?

Mindig mondtam, most újra mondom, hogy az Orbán-rendszer nem elsősorban azért tarthatatlan, -folytatja Bokros Lajos- mert gazdaságilag leszakadást hozott ránk, mert társadalmunkat szétszakítja, szaporítja a szegényeket, külpolitikai elszigeteltségbe taszította az országot, hanem elsősorban azért, mert kulturálisan és erkölcsileg megbukott. Gonoszsága és aljassága nem ismer határt. Ennek kára évszázadokig velünk marad.

Az a rendszer, amely lábbal tiporja a jogrendet és az emberi méltóságot, nem méltó Magyarországhoz.

Ha megtartjuk jövőre, akkor azonosulunk vele.

Fel kell ellene lépni minden eszközzel.

Azonnal és megalkuvás nélkül.

-fejezi be felháborodott szövegét a volt miniszter.

Egyre többen vannak, legalábbis a kutatások szerint, akik hasonlóképpen éreznek a jelenlegi kormány iránt, mint a MoMa elnöke. Az azonban egyenlőre még  titok, hogy ez az  arctalan massza, mikor változik kritikus tömeggé.

Ez egy különleges pillanat is kehet

A demokratikus ellenzéknek és a kormánykritikus civileknek alighanem csak nagyon soká lesz még egyszer alkalmuk olyan könnyen maguk felé fordítani a jövőt, mint most.

Ehhez persze nem önmagukkal és egymással, hanem a választóknak tett ajánlattal kellene foglalkozniuk, és még az sem lenne baj, ha ennek az ajánlatnak egy-egy pontja egybecseng.

Persze azt is megvárhatjuk, amíg  teljesen kibomlik a fasizmus kannibál-virága.

Kapcsolódó cikk

Bokros Lajos: A nemzeti szégyen kormánya

Szólj hozzá