Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Embertelenség minisztériuma, embertelen vezetője, Balog Zoltán mondjon le

A zárójel is tájékoztatta olvasóit arról a szomorú hírről, hogy június 29-én, elhunyt a súlyosan beteg kislány, akit “nyitott mellkassal ” szállítottak a kardiológia intézetből a Heim Pál Kórházba, CT vizsgálatra. Balog Zoltán az eset után olyan nyilatkozatot adott, amire jó érzésű embernek csak egyetlen válasza lehet: Balog Zoltán mondjon le!

Ki beszél már gyógyítási feltételrendszerről

Hihetetlen, de a hazai szívgyógyászat egyik központjának nincs ilyen diagnosztikai eszköze.

A család fájdalmát semmi sem enyhítheti, ők még csak azt se követelik, hogy Balog -Zoltán mondjon le  A kórház igazgatója szerint a szállítás és a kislány halála között nincs összefüggés. Az orvosok minden megtettek, ami szakmailag, emberileg lehetséges volt.

Az elvesztett kislány nagymamája is elismerően szólt az orvosok lelkiismeretes munkájáról., Az ATV híradójában viszont több olyan kérdést megfogalmazott, amelyek valószínűleg a legtöbb jóérzésű emberben is kétségeket ébresztenek.

A gyászoló nagymama többek között azt kérdezte az egészségügy vezetőitől, hogy miért nincs egy kardiológiai intézetben CT? Miért jut 5,5 milliárd forint a Seuso-kincsekre, 6 milliárd forint az egyhetes  plakátkampányra? Miért költenek el 30 milliárdot a vizes Vb wifi-jére? A legfontosabb kérdése: miért nem jut minden olyan kórházba  ahol erre szükség van, 100 millió forint.

A nagymama  azt mondta, hogy a jövőről szeretne beszélni, kis unokája sajnos elment. Róla már csak érzései vannak. Hangsúlyozta, hogy most már csak azt várja, az embertelen minisztérium, embertelen Balogja a bocsánatkérés mellett, a gyermekszív klinikára azonnal szállíttassa oda a műszereket.

Lázár méltó párja Balognak

Az ATV munkatársa  a nagymama kérdéseit a csütörtöki kormányinfón továbbította Lázár Jánosnak. A miniszter – mint a református lelkész minisztertársa- védte a mundér, nem létező becsületét. A maga megszokott módján, vigasztalódást kívánt a gyászoló nagymamának. Elmondta, a kormány eddig is sok milliárdot költött az egészségügyre, ennyire jutottak. Azon dolgoznak, hogy minden beteg megfelelő ellátásban részesülhessen. A konkrét kérdésekről egy büdös szót sem mondott.

Hazánkban  egyedül az Országos Kardiológiai Intézetben végeznek gyermek–szívtranszplantációt. Ebbe az intézménybe nem jutott eddig CT, annak ellenére, hogy többször pályáztak. Az egészségügy vezetői “malmozás” közben döntenek arról, mely kórházakba jut a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökből? Ki a felelős azért, hogy a súlyos betegeket másik intézménybe kell szállítani, horrorisztikus körülmények között? A kórház főigazgatója szerint az idén rendelkezésre fog állni az az összeg, amelyből CT –berendezést tudnak vásárolni.

Az embertelenség minisztériumának, embertelen vezetője Balog Zoltán  hogyan számol el a lelkiismeretével? Mikor kér bocsánatot a gyászoló családtól, mikor jelenti be lemondását? A heti szerepléseivel, érzéketlenségével sokadjára bizonyította, hogy alkalmatlan miniszternek. A minisztert csakis Orbán Viktor kegye tartja, annak ellenére is pozíciójában, hogy egyre többen követelik, hogy Balog Zoltán mondjon!

Szólj hozzá