Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Érdekes közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc

6,5 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft. és az Euroaszfalt közös konzorciuma az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. szennyvíztisztitó-telep korszerűsítése címén.

Érdekes közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc
Érdekes közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc

Újabb sikeres pályázat

A tender szerint Orbán Viktor barátja Bicske és környéke szennyvízhálózatát fejleszti majd az unió által finanszírozott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében. Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a tender eredetileg becsült összege 5,4 milliárd forint volt, amit Mészárosék 1 milliárd forintért drágábban, 6,5 forintért vállaltak el.  A kiírás szerint többek közt a Felcsútot is magába foglaló Újbarok agglomerációban is dolgozniuk kell. Emiatt a tender ajánlatkérőjeként a Nemzeti Fejlesztési Programiroda a Mészáros vezette önkormányzat is szerepel, így tehát Mészáros Lőrinc polgármester bízza meg Mészáros Lőrinc vállalkozót.

Mészáros cégei egyébként az év kezdete óta, 17 nap alatt 100 milliárd forint közbeszerzést nyertek el, a mai győzelemmel már 106,87 milliárd forintnál jár a számláló. Mészáros Lőrinc a cégei átlépték a százmilliárdos álomhatárt 2018-ban: eddig 100,36 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzéseket.

A ,,családok éve”

Az is látható, hogy 2018 a családok éve, ugyanis Lőrinc gyerekei, Beatrix, Ágnes, és Lőrinc junior cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. nyerte a Testnevelési Egyetem új központjának felépítéséért kiírt pályázatot. Velencén mintegy 3180 négyzetméteren építik fel a 28 szobát, több oktatótermet és három előadót tartalmazó épületet. A közbeszerzési adatbázis szerint 1,2 milliárdért vállalták a munkát, mint F-M Velence 2017 konzorcium.

...

Szólj hozzá