Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Erdogan bele ütötte az orrát Németország belügyébe

Recep Tayyip Erdogan határozott állásfoglalásra szólította fel a szeptemberi választásokon a Németországban élő nagyszámú török közösséget. 

Németország nem lépett a kedve szerint, az államfő megorrolt

“Felszólítom minden Németországban élő honfitársamat: ne támogassák őket tévesen! A kereszténydemokraták, az SPD, a zöld párt mind Törökország ellensége. Azokat a pártokat támogassák, amelyek nem Törökország ellenségei”

– mondta egy tévéinterjúban a török elnök.

Az utóbbi időben több olyan incidens is történt, amely elmélyítette a két ország közti feszültséget. Az Erdogan hatalmát megerősítő török referendum előtt például nem engedték török politikusoknak, hogy Németországban kampányoljanak. Német parlamenti képviselőknek cserébe nem engedélyezték, hogy meglátogassák a német katonákat az incirliki légibázison.

Erdogan elnök arról is beszélt, hogy török állampolgárok kiadatására szólította föl Berlint. Isztambul azzal gyanúsítja őket, hogy részt vettek a nyári puccskísérletben. Az államfő úgy fogalmazott, hogy épp annyira szeretnék visszakapni ezeket az embereket, mint amennyire Németország szeretné, ha a Törökországban őrizetbe vett németek haza térhetnének.

(forrás: euronews)

Szólj hozzá