Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Erőszaktevő indiai guru

Összesen 20 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Gurmeet Ram Rahim Singh önjelölt indiai gurut. A vallási vezetőt két nő megerőszakolásában találták bűnösnek. 

Lebukott a guru – hol? melyik?
Fotó: YouTube

Istenember

Ram Rahim Singh önmagát szerényen csak „istenembernek” titulálja. A guru 200.000 követője  még a múlt héten utcára vonult, hogy az ítélethozatal ellen tüntessenek. A tiltakozás alatt – melyet 15.000 rendőr és katona próbált biztosítani – 25 ember halt meg és több százan megsebesültek.

Ram Rahim Singh -re további tárgyalások várnak, mivel összesen közel 50 nőt bántalmazhatott az elmúlt évek során.

„Hisszük, hogy legalább 48 áldozata volt. Többeket szexuálisan bántalmazott. Sajnos sokan  talán már halottak vagy túlságosan félnek tanúskodni Ram Rahim ellen.

Utsav Singh Bains ügyvéd, a 2002-ben nyilvánosságra hozott anonim levélre utalva, beszél, mely elindította az egész lavinát. A levélben az egyik áldozat többek között azt is elmondja, hogy Ram Rahim szektájában 40-50 olyan lány van, akik készek felfedni a valóságot.

Pandzsáb és Harijána államban – ahol a guru temploma is van – szükségállapotot rendeltek el a zavargások miatt, mivel a férfinek országszerte több millió követője van, 2014-ben még az ország 100 legbefolyásosabb emberének listájára is felkerült.

Csak semmi önmegtartóztatás

Ram Rahim Singh nagyon tekintélyes ember, misem bizonyítja ezt jobban, minthogy a hatóságoknak 15 évébe telt, mire bíróság elé állították

– mondta Bains, az áldozatok ügyvédje.

A guru a 90-es évek elején kezdte meg „karrierjét”, azóta saját állítása szerint 60 millió ember követi tanait. Ezek alatt az évek alatt hat lemezt adott ki, valamint egy ötrészes filmsorozatot, mely filmeknek producere, rendezője és főszereplője is egyben. Követői közül is sokan csak „a fényűzés gurujaként” emlegetik, így utalva elképesztő életstílusára, több tucat autójára, csillogó, színes ruháira és ékszereire.

A csillogásnak azonban most vége, hiszen az ellene folyó nyomozások még mindig nem értek véget, gyilkosság és további nemi erőszakok miatt is nyomoznak utána, így akár meg is duplázódhat az a 20 év.

Kapcsolódó cikkek

Megerőszakolt nők Jordániában

Botrány: pornó-suli

Bíróság előtt a pedofíliával vádolt bíboros

Szólj hozzá