Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Ez most nem vicc: a legsúlyosabb információk kerültek felszínre Orbán vejéről

Fotó: Népszava

A rendszerváltás óta az Elios ügy az eddigi legsúlyosabb korrupciós botrány Magyarországon. Most nem politikai sárdobálásról van szó, nem karaktergyilkosságról, hanem az EU csalás elleni hivatalának (OLAF) nyomozásának eredményéről, tényekről, adatokról, szerződésekről melyet ugyan nem akarnak megmutatni senkinek, de léteznek.

Egy olyan országban, ahol tisztességesen és szakszerűen működik az igazságszolgáltatás, és a főügyész nem a miniszterelnök lekötelezettje, már a fél kormány előzetes letartóztatásban lenne. Bárándy Péter volt igazságügyminiszter szerint az OLAF jelentését úgy kell kezelni, mint egy nagyon megalapozott feljelentést, aminek el kellene indítania egy alapos vizsgálatot a magyar bűnüldöző szervek részéről. A jelentésben bemutatott módszerek olyan súlyú és annyi személy közreműködését igényelték, hogy indokolt lenne a rendőrség részéről már most is kényszerintézkedéseket végrehajtani – mondja Marczingós László ügyvéd a 24.hu cikkében. Ennek legenyhébb formája az előállítás, de az őrizetbe vétel vagy az előzetes letartóztatás is szóba jöhetne, mint azt előszeretettel alkalmazzák ellenzéki szereplőkkel szemben.

Az OLAF jelentés szerint, szervezett csalással kerültek uniós pénzek Tiborcz István volt érdekeltségéhez, fideszes vezetésű önkormányzatokon keresztül, kormányzati 

A cikk teljes tartalma IDE KATTINTVA érhető el. Olvassa el…

Szólj hozzá