Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Ezek gyilkosoznak!

A megszólított  pártok java, és a hivatásos elemzők is elmondták már, mit gondolnak a Botka – tervről. Most lássuk egy ős-civil, Kálmán László nyelvész és közíró gondolatait!

Ezek gyilkosoznak!

Egyik este gyilkosost játszottunk

Jól sikerültek a játékok, a gyilkosok ügyesen tereltek, és megállapítottuk, hogy milyen teljesen logikátlan és értelmetlen érveléseket képesek amúgy tök értelmes és józan emberek beszopni.

Erre jön ez a tegnapi Botka-bejelentés meg a reakciók, hallgattuk ezeket a rádióban, és jött a flash: Ezek gyilkosoznak!

Most aludtam rá egyet, osztottam-szoroztam, hogy Botka miért csinálhatta ezt (hogy olyan “ajánlatot” tesz, amiről tudja, hogy mindenki visszautasítja), és miért így (a nyilvánosság előtt, a derült égből).

Már a cél is világos (azt hiszem)

Arra jutottam, hogy ezzel egyetlen értelmes célja lehetett: Így lehetett a kudarcát úgy kommunikálni, hogy ő mindent megpróbált, de ezekkel nem lehet. Ezek után úgy léphet vissza, hogy látszólag nem ő vallott kudarcot, hanem a többiek utasították vissza a “nagyvonalú” ajánlatát, puszta haszonlesésből és önzésből. De a mondatomban a “látszólag” szót csak a gyilkosos játék logikájával lehet megérteni, mert kell hozzá az, hogy akinek így látszik, az az adott helyzetben lényegében bármilyen hülyeséget beszopjon.

A reakciók elemzésébe most nem megyek bele, ezek után mindenki maga is megfejtheti őket ugyanezt a gyilkosos logikát követve.

Kapcsolódó cikk

Botka megtette ajánlatát

Szólj hozzá