Zárójel

"Ezerszer áldott vizitdíj!"

Az egészségügy elborzasztó helyzetéért a magyar lakosság döntő része a Fidesz-KDNP-t teszi felelőssé, önként és dalolva állna sorba az automaták előtt a százasokkal, hogy bedobálja a 300.- forintnyi aprót. A Publicus Intézet felméréséből, amelyet a Vasárnapi Hírek felkérésére készített kiderül, hogy ma másként látják a magyarok a vizitdíj-kérdést, mint 2008-ban, amikor a hiszterizált népszavazáson 80%-ban ellene szavazott. 

Érdekes informális koalíció kialakulásának lehetünk tanúi, amikor ebben az ügyben kutakodtak a különféle szimpatizánsok körében. Az MSZP szimpatizánsok 78%-a, a Jobbikkal kacérkodók közel kétharmada, de még a Fideszre voksolni hajlamosak nagy többsége szívesen perkálna újra egy gombóc fagyinyit azért, hogy jobban menjenek a dolgok az egészségügyben.

Kucsák László Fideszes parlamenti képviselő hivatalból hiteltelennek tartja a felmérést, de azért a Hír TV-nek adott válaszából kiderül, hogy hajlik annak beismerésére, hogy nincs minden rendben az ágazatban.

“Kétségtelen, hogy eredmények is vannak a kormány mögött ezen a területen, de rengeteg a tennivaló is. Egy – ahogy említettem – ilyen rossz helyzetben lévő gazdaságban sajnos nagyon gondosan kell mérlegelni azt, hogy mely területeken milyen lépésekben valósítható meg béremelés például”

A kormánypárti képviselő – ellentétben Orbán Viktor  legszűkebb körével – úgy látja, hogy a magyar gazdaság rossz helyzetben van.

Magyarország (vissza) fejlődik?

OLVASTAD MÁR?   Álmodik a Jobbik

Keress itt - Csak írd be, hogy mit keresel....és ENTER