Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Íme az MSZP ajánlata a nyugdíjasoknak

Az MSZP nyugdíjasoknak szóló programja három elemre, nyugdíjasgarancia-programra, akadálymentesítési és cafeteriaprogramra épül – mondta az ellenzéki párt elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Íme az MSZP ajánlata a nyugdíjasoknak
Íme az MSZP ajánlata a nyugdíjasoknak

Molnár Gyula kifejtette:

a nyugdíjasgarancia-program része egy kormánytól független nyugdíjbiztosítási alap létrehozása. A program tartalmazza a minimumnyugdíj megduplázását, a vegyes, vagyis a svájci indexálás visszaállítását és a 13. havi nyugdíjnak megfelelő, egyszeri ellátást, amelynek összege mostani számítás szerint 120 ezer forint – részletezte.

Az ellenzéki politikus elmondta, a fizikai akadálymentesítésen túl azt is biztosítani kell, hogy a nyugdíjasok járulékmentesen dolgozhassanak. Ide tartozik a korengedményes nyugdíjazás lehetőségének bevezetése, a szolgálati nyugdíj megteremtése és az érdemi érdekegyeztetés – sorolta.

Molnár Gyula a cafeteriaprogramról azt mondta, hogy ez nagyságrendileg akkora lenne, mint amikor “Erzsébet-utalványokkal dobálózik a kormány”. Be akarnak vezetni egy olyan nyugdíjaskártyát, amelyet a kormány tölt fel a gazdasági helyzettől függően pénzzel, és a nyugdíjasok szabadon választhatják ki, mire költik: kultúrára, sportra, utazásra – magyarázta.

A pártelnök hangsúlyozta: büszke arra, hogy az MSZP-t sokan támogatják a nyugdíjasok közül.

A nyugdíjasok a következő időszakban is bátran bízhatnak a szocialistákban. A szocialista párt képviselni fogja a nyugdíjasok érdekeit minden egyes pillanatban – fogalmazott. Kitért arra, hogy 2018 reményeik szerint a változás éve lesz Magyarországon. Hozzátette: a következő időszakban, hetente-kéthetente bemutatják az egyes társadalmi csoportoknak szóló ajánlatukat.

korózs lajosKorózs Lajos

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke arról beszélt, hogy a Fidesz öt éve “nyúlta le” a magánnyugdíjpénztárakban lévő háromezer milliárd forintot, hogy csökkentsék az államadósságot. Hozzátette: 2010-ben 20 ezer milliárd volt az államadósság, most 27 ezer milliárd forint, azaz a magánnyugdíjpénztári vagyont is hozzávéve kilencezer milliárd forint a növekmény.

Szólt arról is,

hogy a nyugdíjasparlament által kidolgozott minimumprogramot 11 párt írta alá, amelyek vállalják annak végrehajtását kormányra kerülve.Kérdésre válaszolva Molnár Gyula elmondta, tárgyaltak a Magyar Liberális Párttal, amely részt kíván venni a változást akarók szövetségében. Reményét fejezte ki, hogy az erről szóló megállapodást a szocialista párt testületei belátható időn belül jóváhagyják.

Közölte azt is, hogy nyitottak a további együttműködésekre, de most már csak a közös indulásról tudnak tárgyalni. Elmondta azt is, hogy a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson nem állít az MSZP saját jelöltet, “egy kiváló független jelöltet” támogatnak.

A pártelnököt kérdezték arról is, hogy lapinformációk szerint a Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezetek fő feladata MSZP-s és DK-s pártmunka volt. Molnár Gyula közölte, semmilyen szerződéses viszonyban nem álltak az érintett céggel, és az MSZP nem is vett igénybe olyan szolgáltatást, amelyhez bűncselekmény köthető.

 

A cikk nem ért végett. IDE kattintva tovább olvasható

...

Szólj hozzá