Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Fekete-Győr András: Nagyobb esélyem van a győzelemre

Akár vissza is lépne Juhász Péter javára Fekete-Győr András; ilyen megoldásról az egyéni jelöltek bármikor dönthetnek – jelentette ki a Momentum Mozgalom elnöke. A politikus a napokban összetűzésbe került az Együtt elnökével, mert mindketten a budapesti 1. körzetben indulnának a választáson – írja a Magyar Nemzet

Fekete-Győr András - Juhász Péter
Fekete-Győr András: Nagyobb esélyem van a győzelemre. „A politikában 5+5 néha nem 10, nem elég, ha összeadjuk a százalékokat és arra ráhúzunk egy stratégiát” Fotó: Székelyhidi Balázs

Fekete-Győr András vs. Juhász Péter

Arra a kérdésre, hogy Juhász Péterrel vagy a Fidesszel akar megküzdeni, Fekete-Győr András azt válaszolta, hogy 

Ez nem is lehet kérdés. A Momentum minden választókerületben a Fidesszel küzd meg, ez az egész ügy csak egy műbalhé. Hat hónappal a választás előtt nagyon korai még arról beszélni, hogy ki milyen erős egy adott körzetben. Én sajnos csak a budapesti 1. körzetben tudok elindulni felelős szívvel, mert ide köt minden.

A kérdésre, miszerint Juhász Péter nyilvános vitára hívta, hogy személyesen beszéljék meg ezt a konfliktust. Elfogadja a fölkérést, Fekete-Győr András azt válaszolta, hogy 

Ezt még nem döntöttem el, de biztos, hogy fogok vele személyesen beszélgetni. Még nagyon messze van a választás napja, ezért én azt javaslom, adjunk időt minden jelöltnek önmaga megmutatására. A pártok foglalkozzanak a közösségszervezéssel, programírással és a jelöltállítással, előrerohan, aki parlamenti matematikáról akar vitázni.

Fekete-Győr András elmondta, hogy jelenleg még az erőviszonyokat sem ismerjük. Hisz abban, hogy vele jobban tudnak azonosulni a választókerület konzervatív polgárai, és így nagyobb esélye van a győzelemre a Fidesz jelöltjével szemben. Úgy folytatta, hogy

majd tavasszal kell megnézni az erőviszonyokat, és ha úgy alakul, akkor igen, el tudom képzelni, hogy meghozok egy ilyen döntést. És abban is bízom, hogy Juhász Péter is hasonlóan gondolkodik, ha végül én leszek az erősebb. Mindenesetre én soha nem írnék ki olyat, hogy „Péter, állj be mögém!”.

“Az kőbe vésett tény, hogy a Momentum önálló listán indul”

folytatta a beszélgetés Fekete-Győr András. A már korábban is párttag jelöltjeink nem hozzák magukkal egykori pártjukat. Csak helyben köztiszteletben álló embereket jelölünk.

Az, hogy valaki régen jobbikos, fideszes vagy akár MSZP-s volt, nem lehet akadálya a momentumos párttagságnak, a lényeg, hogy felelős érzelmű, tenni akaró és hiteles ember legyen.

A baloldali pártok összefogásáról így vélekedett Fekete-Győr András:

Az összefogás koncepciója a gyakorlatban hatalmasat bukott 2014-ben. A politikában 5 + 5 néha nem 10, nem elég, ha összeadjuk a százalékokat, és arra ráhúzunk egy stratégiát. Ráadásul gyakran még a támogatottságokat összeadva sem előzi meg az ellenzék a Fideszt. Igaz, hogy ha mindenki indít jelölteket a másikkal szemben, az bajos tud lenni, de hat hónappal a választások előtt még nem kell az összefogásról beszélni. Nézzük meg, ki hogyan muzsikál addig.

A teljes interjú itt olvasható

Szólj hozzá