Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Felcsút, a hatcsillagos

Felcsút világviszonylatban is a leg…falu. Temérdek pénzt tol bele Magyarország kormánya, hogy a mintafalu méltó lehessen szülöttéhez. Nem etikus egy települést kárhoztatni azért, mert ott látta meg a napvilágot egy gyerek. Elnézést az ott élőktől, de Orbánék Viktor nevű gyereke a felelős azért, hogy falujuk neve szitokszóvá lett.

Felcsút, a hatcsillagos

A mára rendeltetett visszaélésgyanús esetet

a Bors plankolta fel. Kiderült, hogy Magyarország első hatcsillagos szállodájának tervét is elrejtették abba a fejlesztési programba, amely az Etyek–Felcsút–Bicske határolta térséget hivatott felvirágoztatni.

A kormány még 2015 decemberében nyújtotta az első támogatást, 2,3 milliárd forintot a Pannónia Szíve Programhoz, amelynek célja, hogy a Vértes, a Velencei-tó és Bicske által határolt terület turizmusát fejlessze.

Mit ad Isten, pont itt bújik meg a miniszterelnöki szülőfalu, Felcsút is és a külön erre a célra létrehozott közalkalmazotti pozíció, – a mi adóforintjainkból – a miniszterelnöki megbízott által felügyelt Etyeki borvidék fejlesztésének terve is. Etyek nevét akkor kapta fel a sajtó, amikor  Orbán, végtelen pökhendiségében odáig akarta – részben uniós forrásból – megtoldani a senki által nem használt kisvasútját.

Ez a kisvasút egyébként lassan olyan lesz, mint a régi viccben a szovjet törpe, ami a legnagyobb az egész világon.

A Pannónia Szíve Program

azonban továbbra is tele van nagyívű tervekkel, amelyből Etyek és térsége kapná a legtöbbet: külföldi turisták özönét vizionálva három háromcsillagos, három négycsillagos, és Magyarországon elsőként, egy hatcsillagos szálloda felépítését vette tervbe. Épülne Felcsút közelében ezen kívül pezsgőmúzeummal kombinált élményfürdő, meg Hungarikum-fürdő Rubik-kockára hajazó medencékkel és golyóstoll alakú csúszdával és Planetárium is – amit Budapesten hagytak tönkre menni annyira, hogy be is kell zárni – négydimenziós űrutazás-élménnyel.

Mindezt pedig szigorúan a magyar- és az európai kisemberek adóforintjaiból akarják megvalósítani úgy, hogy miután elkészültek, kizárólag nekik tejeljenek.

Szólj hozzá