Zárójel

Felháborító nyugdíjemelés

A kiszolgáltatottság helyett biztonságot, a szegénység helyett tisztes jövedelmet kell biztosítani a nyugdíjasoknak! – mondta Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő Debrecenben tartott sajtótájékoztatóján.

 

mszp

Miközben a társadalom egyharmada nyugdíjas korú, a nyugellátásra, a nyugdíjas ügyekre csak minden tízedik forintot fordítja a költségvetés. A nyugdíjasok 65%-a nem kapja meg az átlagnyugdíjat, ami 116 ezer forint! Kb. 70 ezer olyan ellátott van, akinek a nyugdíja nem éri el az 50 ezer forintot.

Az urizáló politikával és politikusaival szemben a közel 3 milliós nyugdíjas társadalmat partnernek kell tekinteni, partnernek kell tekinteni a nyugdíjas civil szervezeteket, és újra létre kell hozni az idősügyi tanácsot!

A miniszterelnök tegnap bejelentett módosított nyugdíjemelése azt jelenti, hogy Orbán Viktor és a kormány átveri a nyugdíjasokat!

Orbán Viktor nem ajándékot ad a nyugdíjasoknak, hanem ismét átveri őket.

Mivel az infláció 2,3%-os a kormánynak 2,3%-os nyugdíjemelést kellene adnia, nem 1,6%-ot!

Miért fontos ez a 0,7%? Orbán Viktor és kormánya a nyugdíjtörvény megsértésével ezt a 0,7%-ot az egyik kezével elveszi a nyugdíjasoktól, majd óriás média propaganda mellett a másik kezével 10 000 forintos ajándékutalványként adja vissza, ugyanis a meg nem adott 0,7% átlagban szinte fillérre 10 000 forint nyugdíjelvonást jelent. Tehát a Fidesz újra egy kész ,,átverés show” részesévé teszi az időseket.

Orbán Viktor figyelmét arra is felhívjuk, hogy a NYUGDÍJ AZ NEM AJÁNDÉK és a mindenkori kormánynak és annak tagjainak is be kell tartania a törvényeket!

Erősen foglalkoztatja a nyugdíjasokat a 2017-es nyugdíjemelés körüli bizonytalan helyzet- fogalmazta meg Kiss Gábor MSZP nyugdíjas tagozatának megyei elnöke.

OLVASTAD MÁR?   Ne izguljon tovább, Schmitt Pál nem lett földönfutó

A korábban bejelentett 0,9 százalékos emelést felháborítónak és megalázónak tartják. Az is, hiszen a nyugdíjasok nagy részének csupán néhány száz forintot jelent, ami valljuk be nem sok mindenre elég, talán egy levél nyugtatóra, amire szükségük is lehet. Nemcsak az MSZP, hanem valamennyi nyugdíjas szervezet felháborítónak tartja minden idők legalacsonyabb nyugdíjemelését. Az idős emberek anyagi helyzete méltatlan, méltatlan a ledolgozott évtizedek munkájához, amit ezért az országért tettek, becsülettel és tisztességgel végezték azt arra gondolva, hogy majd idős korukban meg lesz annak a gyümölcse. Nyugalomban és megfelelő anyagi körülmények között élhetnek, élvezve az ország a társadalom megbecsülését.

Úgy érzik, hogy ők csak egy nyűg az ország, mi több a kormány számára.

Nélkülük nem tartanánk itt. A nyugdíjasok között is nagyon sokan nyomorognak, éheznek és fáznak, lakhatási gondokkal küzdenek, miközben a korrupció soha nem látott méreteket öltött. Sok százezer nyugdíjas évtizedek fárasztó munkája után is éppen csak meg tud élni. A nyugdíjasok társadalma – amelyik a legnagyobb szavazóbázist adja – közel három millió ember úgy érzi, csupán a szavazatukra van szükség és a választások közeledtével ezért erősödik fel irántuk a figyelem. Erre enged következtetni a mostani nyugdíjemelés körül kialakult bizonytalanság is, hogy ezzel manipulálják őket, próbálják befolyásolni szavazó készségüket.

Hiszen ha most alul értékelik az inflációt – amit már tudnak is -, akkor azt 2017 novemberében visszamenőleg kiegészíthetik. A választások közeledtével a nyugdíjasok egy nagyobb összeghez jutnak. Aminek majd örülnek és eldöntik a választásokat.

OLVASTAD MÁR?   Fidesz - hókusz-pókusz és a Momentum szél nélkül maradt vitorlája

Reméljük el is döntik!

 

Bangóné Borbély Ildikó, Kiss Gábor
Szólj hozzá!

4 hozzászólás : "Felháborító nyugdíjemelés"

Visszajelzés
avatar
Rendezés:   legújabb | legrégebbi | legnépszerűbb
Judith Lipcsey M.
Vendég
Judith Lipcsey M.
Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő az a baj hogy mindenki csak osztja az észt, beszélünk beszélünk, beszélnek róla, hogy mi a nem helyes és mi az átverés!!, de senki nem tesz semmit, csak a duma megy! Akik tehetnének valamit a nyugdijasok érdekében pl. tisztelt Bangóné Borbély Ildikó mint Ön is, miért nem tesz semmit, miért nem áll ki a nyugdijasok érdekében, minthogy az Idősek Tanácsa sem áll ki csak beszélnek beszélnek, mellébeszélnek……a nyugdijasok érdekképviseletei is csak felveszik a magas nyugdijukat, és az egyéb juttatásokat, senki nem tesz hathatósan semmit, hogy a nyugdijasok ugy járnak, ahogy a fentiekben leirták, sajnos ez… Read more »
Csajági Laura
Vendég
Csajági Laura

Amennyiben az infláció valóban 2,3%- lesz akkor ősszel megadja a kormány a különbséget! Bangóné mindig álproblémákat kreál!! – miért nem akkor kardoskodott, amikor a nyugdíjasoktól elvették a 13. havi nyugdíjat!! A Fidesz kormány minden évbenr infláción felül emelte a nyugdíjakat, miközben az árakat csökkenti!!

Csajági Laura
Vendég
Csajági Laura

Nem történt semmi a nyugdíjasok ellenében! A nyugdíj emelések korrektek! Mindig jobb, ha alacsony az infláció és alacsony a nyugdíj emelés, mintha felemelkednének az árak!

A 10000 Ft, pedig plusz!! Nagyon jól jön karácsonyra!!! Köszönet érte a kormánynak!!!

Nevetséges, hogy a liberálisok még a pozitív dolgokat is úgy állítják be, hogy az negatívnak tűnjön!

MINDEN NYUGDÍJAS KAP KARÁCSONY ELŐTT PLUSZ 10 000 FORINTOT!!!!!

Éva Tóth
Vendég
Éva Tóth

Nem éppen. Először is valószínűleg karácsony előtt nem ér oda a legtöbb helyre, lévén a kihordó PH-dolgozók nem tudnak repülni. Másodszor: egy utalványt egyszerre le kell vásárolni, ez bizony sok egyedülálló idősnek gondot okoz, főleg ha nincs mélyhűtője . Harmadszor: Rengeteg helyen nem lehet levásárolni az Erzsébet utalványt!

wpDiscuz