Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Kósa Lajos: a jövő évi választások tétje, ki védi meg az országot

A Zárójel is beszámolt arról, hogy Kósa Lajos tárca nélküli miniszterként lesz az Orbán kormány tagja. A volt debreceni polgármester a “Modern városok program” irányítását, felügyeletét látja el.

Kósa Lajos: a jövő évi választások tétje, ki védi meg az országot
fotó: youtube

Kósa Lajos, a nagy gondolkodó

Kósával a Magyar Idők készített interjút, ebből az általunk legérdekesebbnek gondolt részeket próbáltuk kiemelni.

Kósa szerint Magyarország közbiztonsága  folyamatosan javult. Hangsúlyozta:

“A javulásnak számos gazdasági-társadalompolitikai összetevője van: a foglalkoztatás egyre szélesebb köre, az, hogy a közmunkarendszerben az emberek látják, hogy hasznos munkáért kapnak fizetést, a bérszínvonal és az életszínvonal javulása. Az is javítja az emberek szubjektív biztonságérzetét, hogy a migráció kapcsán felépítettük a kerítést, és nem engedünk be senkit illegálisan Magyarországra.”

Úgy vélte,  különböző, hevesen ellenzéki törpeszervezetek rendkívül agresszívak, a vezetőik szerint utcai erőszakra, zavargásokra van szükség a kormány megdöntéséhez:

“Vágó Gábor ellenzéki aktivista például azt mondta, hogy ki kell lépni a jogszerűség kereteiből, és törvényellenes, agresszív cselekményekkel kell felhívni a figyelmet a kormánnyal kapcsolatos problémákra. Folyamatosan az erőszakról és arról beszélnek, hogy a törvényes rendre fittyet kell hányni.” (…)  “Sem okunk, sem szándékunk nincs arra, hogy agresszívak legyünk, a törvényességet pedig minden körülmény között megtartjuk. “

Kósa kiemelte, az egyik pártot már meg is vette kilóra egy milliárdos, Simicska Lajos, de a többire is lehet “vevő”, amennyiben:

“Soros György vagy más spekulánsok ráéreznek ennek az ízére.”

Úgy gondolja, a plakáttörvény– javaslat  elutasításával :

“Az ellenzék szélesre tárta a korrupció kapuját, nyilván azért, mert várják a pénzes ajánlatokat.”

Kósa Lajos véleményt nyilvánít

A civil szervezetekkel kapcsolatban megfogalmazta:

“Ahhoz, hogy valaki politizáljon, nem kell, hogy megválasszák. Be is avatkozhat a politikába, mi csak azt mondjuk: ne rejtőzzön a mintegy ötvenezer civil szervezet mögé. ” (…)  “Mi azt kértük, hogy legyen nyilvános, hogy aki pénzt kap a szervezete működéséhez külföldről, az kitől és miért kapta. Ha már elfogadta, ne szégyellje. “

Igaztalan állításnak tartja, hogy :

“Soros embere mindenki, aki az elmúlt évtizedekben kapcsolatba került vele.”

A parlamenti padsorokban is ott ülnek szerinte Soros emberei:

“Olyanok, akik egyetértenek, illetve együttműködnek Soros Györggyel és segítik a terve megvalósulását, jó néhányan vannak a parlamenti padsorokban.

A jövő évi parlamenti választások tétjének tartja, hogy ki védi meg az országot, és ebben kire lehet számítani:

“Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy ebben a kérdésben csak a Fideszre és a KDNP-re lehet számítani. Mindenki más egyszer, kétszer vagy sokszor elárulta már ezt az ügyet, az ország és a magyar emberek biztonságát.”

A választások másik fontos kérdésének említette:

“meg tudjuk-e őrizni a hétéves munkának, gyakran erőfeszítésnek az eredményeit, amelyeket az ország – nem a kormány, nem a Fidesz önmagában, hanem szó szerint mindenki – 2010 és 2017 között elért.”

Azzal zárta a beszélgetést, hogy minden más megoldás a “politikai horror” kategóriájába tartozik.

Lali király az interjúban a felmondta a kötelező leckét. A Fidesz 2010-óta végzett munkájáról a magyar választók mondanak ítéletet jövő év tavaszán. Kósa állításai valóságtartalmának a megítélése olvasóink és voksoló állampolgárok feladata.

(forrás: magyaridok.hu)

Cikkek a témában:

Orbán Kósa Lajosról: „Lajos mindig is szórakoztató

Kósa szalag- és országátvágó miniszter lesz

Kósa Lajos: tárca és diploma nélküli miniszter

 

Szólj hozzá