Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Félmillárdos hitelből jutottak földhöz Tiborczék

Több mint félmilliárd forintért vásárolt összesen 492 hektár állami földet Bicske és Mány térségében Tiborcz István nővérével és édesapjával közösen.

...

Félmillárdos hitelből jutottak földhöz Tiborczék
Félmillárdos hitelből jutottak földhöz Tiborczék

Félmillárdos hitelből jutottak földhöz Tiborczék

24.hu összesítése szerint Tiborczék az 559 millió forintot banki kölcsönből fedezték. A földvásárlások miatt a miniszterelnök vejének saját nevére is került 180 milliós banki adósság.

A portál megjegyzi, a Gránit Bank, amely rendszeresen finanszírozza Tiborcz és barátja, Szivek Norbert MNV-vezérigazgató milliárdos ingatlanprojektjeit, a család minden tagját ellátta földhitelekkel. Tiborczékat jelenleg 12 hitelszerződés köti a pénzintézethez.

Orbán Viktor jó barátja még Tiborczéknál is nagyobb pénz fektetett be állami földekbe. Mészáros Lőrinc és a szűkebb családja, a felesége, két lányuk és fiuk együttesen 1257 hektárt vásárolt meg, ami 12 és fél városligetnyi területnek felel meg.

A 24.hu szerint a főként vasútberuházásokban utazó R-Kord Kft. és a többi Mészáros-érdekeltség jelzálogterhei a nyáron elérték a 10 milliárdos nagyságrendet. A portál úgy tudja, Felcsút polgármestere a szántókért eközben több mint 1 milliárd forintot saját zsebből fizetett ki, de a család tagjai, beleértve őt magát is, 1 milliárd 154 milliós hitelt is felvettek, amelyet az OTP fizetett ki.

Az is figyelemre méltó, hogy Mészáros Lőrinc testvérének szántóit és a családi mezőgazdasági cégek, például a Búzakalász 66 Kft. haszonbérleti területeit is beszámítva összesen 3800-3900 hektár került az érdekeltségi körükbe.

Forrás

Támogasson minket - segítse a munkánkat

Zárójel – A szókimondó, hiteles, színes, naprakész oldal. Hiszünk a sok kicsi sokra megy elvben, így minden apró adomány is előrébb visz minket az utunkon.

További részletekért kattintson ide, vagy azonnali támogatáshoz a “PayPal Támogatás” gombra.Szólj hozzá