Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Nagy Péter: A Fidesz által képviselt értékrend számomra nem szimpatikus

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Nagy Péter lelkészt, aki több mint két hónapja a kecskeméti börtönben raboskodik. A pünkösdi karizmatikus közösségi lelkipásztor három büntetőügyben – köztük csalásban és sikkasztásban – érintett.

Nagy Péter: A Fidesz által képviselt értékrend számomra nem szimpatikus
fotó: parókia

Nagy Péter ártatlannak tartja magát,

szerinte a politika áll a büntetése mögött, ugyanis az előző választáson a váci polgármesteri székért indult független jelöltként a Fidesszel szemben. Több korrupciógyanús ügyben pedig maga tett feljelentést.

Személye azért is érdekes, mert lánya nemrég még Habony Árpád informális miniszterelnöki tanácsadó kedvese volt. A lelkész a Magyar Nemzetnek beszélt arról is, mit gondol Orbán egyik bizalmi emberéről.

Elmondta, találkozott a Fidesz háttéremberével:

“Az első benyomásom pozitív volt, ugyanakkor megjegyzem, hogy a hitbéli meggyőződésem miatt semmilyen házasságon kívüli kapcsolatot nem tudok támogatni, elfogadni, jóváhagyni.”

Hozzátette, lelkészként az első benyomása alapján szimpatikus embernek ismerte meg Habonyt:

“Ugyanakkor az az értékrend, amit a Fidesz képvisel, számomra nem szimpatikus. Itt ellentmondás van, de ezt a két dolgot teljesen különválasztottam. Éppen a gyülekezetben nyilvánosan is kritizáltam a Fidesz politikáját, amely mögött sokan Habony Árpádot ideológusként látják. Az a véleményem tehát, ha igaz, hogy ő meghatározó személy a magyar politikai életben, akkor azzal nem értek egyet, ám magánemberként pozitív benyomást tett.”

Elmondása szerint üzletről vagy politikáról nem beszéltek:

“Tanácsokat sem adtam, ugyanis nem én vagyok az a szintű ember, aki egy Habony Árpádnak tanácsokat ad. Különben arra kínosan ügyeltem, hogy különválasztva kezeljem az üzletet és a politikát a családtól.”

Lánya befutott művész. Ebben a tanácsadó szerepét így látja:

“…ahhoz, hogy valaki művészként befusson, két dolog kell. Az egyik a tehetség és a tartalom, a másik pedig a menedzselés. Sok esetben csak az egyik van meg. Tehát úgy gondolom, mindkettőre szükség van, de én nem vagyok művészi beállítottságú ember.”

(forrás: mno.hu)

Szólj hozzá