Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Fidesz-kongresszus – Megkezdődött a tanácskozás

Fidesz-kongresszus – Megkezdődött a tanácskozás – Megkezdődött a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusa vasárnap délelőtt Budapesten, a Hungexpón.

Fidesz-kongresszus - Megkezdődött a tanácskozás
Budapest, 2017. november 12. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (k) a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az egész napos tanácskozást Védjük meg Magyarországot! jelszóval tartják.

A Himnusz hangjai után Tarlós István főpolgármester Budapest nevében köszöntötte a kongresszus résztvevőit, majd a városvezetés és a kormány 2010 óta elért közös eredményeit összegezte. Mint mondta, főpolgármesterként több tucat súlyos problémát örökölt elődjétől, azonban a kormány és a főváros együttműködése révén ezek közül rengeteget – köztük a budapesti közösségi közlekedés súlyos problémáit – sikerült megoldani.

Megjegyezte, a Fidesz és a főváros kapcsolata nem volt mindig súrlódásmentes, azonban ő a kormánypárt mellett áll. Ezt egyebek mellett a megvalósított beruházásokkal, továbbá a Fidesz értékrendjével – egyebek mellett a nemzetállami értékek, a klasszikus családmodell, a határon túli magyarság védelmezésével – fejtette  ki.

Ezután Nagy Gábor Tamás, a mandátumvizsgáló, ügyrendi és összeférhetetlenségi bizottság elnöke, I. kerületi polgármester arról tájékoztatott, hogy a kongresszusi küldöttek száma 1619. Levezető elnöknek Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselőt és Kocsis Máté budapesti elnököt választották meg a küldöttek. Selmeczi Gabriella azt mondta, a Fidesz történetének legnagyobb kongresszusát tartják.

A Fidesz alapszabálya szerint kétévente kell tisztújító kongresszust rendezni.

A legutóbbin, 2015 decemberében újraválasztották a párt elnökévé Orbán Viktor kormányfőt, alelnöknek pedig Pelczné Gáll Ildikót, Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot választották meg a küldöttek.

Szólj hozzá