Zárójel
Filléres, ropogós házi chips pillanatok alatt A kép forrása: Koronczay Edit
A házi chips valóban 100 % krumpli!

Filléres, ropogós házi chips pillanatok alatt

Nincs is finomabb a jó ropogós, vékony, ízletes chipsnél. Tévedtem, van ennél jobb: méghozzá az, amikor házi chipset eszel! Megmutatjuk, hogyan és miből készül a filléres, ropogós házi chips.

Filléres, ropogós házi chips pillanatok alatt A kép forrása: Koronczay Edit
A házi chips valóban 100 % krumpli!

Van köztetek olyan, aki ne rajongana a sós ropogtatnivalókért? Szerintem nincs. Szinte mindenki imádja a chips ízét, állagát, azt, hogy nem tudod abbahagyni, mert egyszerűen csak jó érzés ezt nasizni. A bolti cuccok mindenfélével tele vannak tömve, ráadásul nem is olcsóak, éppen ezért mutatunk egy olcsó házi megoldást. És ami a lényeg: ez tényleg 100 % krumpli. Nem lesz nehéz dolgod, elrontani sem lehet, ráadásul ez filléres recept. Az ízéről se feledkezzünk meg: nagyon finom, kellemesen ropogós, nem tudod majd abbahagyni.

 Filléres, ropogós házi chips pillanatok alatt

 Hozzávalók:

krumpli

olaj

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, megmosom, majd egy éles késsel nagyon-nagyon vékony karikákra vágom. Ez nagyon fontos lépés, hiszen minél vékonyabb a chips, annál finomabb lesz.

Egy nagyobb serpenyőbe olajat öntök, bekapcsolom alatta a tűzhelyt és amikor már jó meleg az olaj, beleteszem a krumpli karikákat. Óvatosan, úgy, hogy ne kerüljenek egymásra, mert különben összeragadnak.

Nagy lángon, forró olajban kisütöm.

Közben kavargatom óvatosan és át-át forgatom, hogy mindkét oldala megsüljön.

Pár perc alatt szép színe lesz. Vigyázok, hogy ne égjen oda. Mi pontosan így szeretjük, ahogy a fenti képen is látszik, akkor a legjobb szerintem, ha már szép színt kapott.  De van, aki világosabban szereti, van, aki sötétebben. Ez már egyéni ízlés kérdése.

Kiszedem, megsózom és azonnal beteszem a hűtőbe 10 percre. Így lesz finom, ropogós.

Persze van, aki azt mondja olaj nélkül, sütőben, rácson sütni a legjobb. De szerintem az igazi finom chips olajban sül ki, ettől lesz igazán klassz íze.

Remek ropogtatnivaló így önmagában is, de akár köretként is tálalhatod, például rántott hús mellé.

Szólj hozzá

Facebook

Csatlakozz a több, mint 32 ezres táborunkhoz!

Szavazzon Ön is

Ön elmegy szavazni áprilisban?

Játék

Jelenleg nincs elérhető játék. Nézzen vissza később.