Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Filléres, ropogós házi chips pillanatok alatt

Nincs is finomabb a jó ropogós, vékony, ízletes chipsnél. Tévedtem, van ennél jobb: méghozzá az, amikor házi chipset eszel! Megmutatjuk, hogyan és miből készül a filléres, ropogós házi chips.

Filléres, ropogós házi chips pillanatok alatt A kép forrása: Koronczay Edit
A házi chips valóban 100 % krumpli!

Van köztetek olyan, aki ne rajongana a sós ropogtatnivalókért? Szerintem nincs. Szinte mindenki imádja a chips ízét, állagát, azt, hogy nem tudod abbahagyni, mert egyszerűen csak jó érzés ezt nasizni. A bolti cuccok mindenfélével tele vannak tömve, ráadásul nem is olcsóak, éppen ezért mutatunk egy olcsó házi megoldást. És ami a lényeg: ez tényleg 100 % krumpli. Nem lesz nehéz dolgod, elrontani sem lehet, ráadásul ez filléres recept. Az ízéről se feledkezzünk meg: nagyon finom, kellemesen ropogós, nem tudod majd abbahagyni.

 Filléres, ropogós házi chips pillanatok alatt

 Hozzávalók:

krumpli

olaj

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, megmosom, majd egy éles késsel nagyon-nagyon vékony karikákra vágom. Ez nagyon fontos lépés, hiszen minél vékonyabb a chips, annál finomabb lesz.

Egy nagyobb serpenyőbe olajat öntök, bekapcsolom alatta a tűzhelyt és amikor már jó meleg az olaj, beleteszem a krumpli karikákat. Óvatosan, úgy, hogy ne kerüljenek egymásra, mert különben összeragadnak.

Nagy lángon, forró olajban kisütöm.

Közben kavargatom óvatosan és át-át forgatom, hogy mindkét oldala megsüljön.

Pár perc alatt szép színe lesz. Vigyázok, hogy ne égjen oda. Mi pontosan így szeretjük, ahogy a fenti képen is látszik, akkor a legjobb szerintem, ha már szép színt kapott.  De van, aki világosabban szereti, van, aki sötétebben. Ez már egyéni ízlés kérdése.

Kiszedem, megsózom és azonnal beteszem a hűtőbe 10 percre. Így lesz finom, ropogós.

Persze van, aki azt mondja olaj nélkül, sütőben, rácson sütni a legjobb. De szerintem az igazi finom chips olajban sül ki, ettől lesz igazán klassz íze.

Remek ropogtatnivaló így önmagában is, de akár köretként is tálalhatod, például rántott hús mellé.

Szólj hozzá