Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Fischer Ádám a civilekért, a jogállamiságért énekeltetett

Kedden a Szabadság téri Eleven Emlékműnél újra közös éneklés volt Fischer Ádám vezényletével. A Kossuth-díjas karmester idei összejövetelének célja nemcsak a hagyományos európai értékek melletti kiállás volt, hanem a civil szervezetek zaklatása elleni tiltakozás is.

Csillag Ádám jóvoltából láthatunk részleteket a programból.

Fische Ádám közösségi oldalán így ír:

“A Helsinki Bizottság elleni kirohanásokat figyelemmel kísérve az embernek az a benyomása támad, hogy a politikusoknak, akik (többek között) a Helsinki Bizottságot el akarják lehetetleníteni, fogalmuk sincs a jogvédelem lényegéről. A jogvédelem a jogot, a jog sérthetetlenségét védi, függetlenül bármilyen politikai meggyőződéstől. A jogvédők ellen az utóbbi időkben indított elvakult hadjárat pontosan azt bizonyítja, hogy ezekre a szervezetekre, a szervezetek független es zavartalan működésére a jövőben egyre inkább szükség lesz.

Amikor az állam vezetői egy őket elmarasztaló strasbourgi bírósági ítélet alapján azzal vádoljak a jogvédőket (tehát engem is), hogy a menekültek nyomorúságát akarjuk pénzre váltani, az állam elleni tömeges perindításokon akarunk meggazdagodni, akkor amellett nem lehet szótlanul elmenni. Úgy érzem, ez az a pont, ahol fel kell vennem a kesztyűt.

Ehhez kérem minden jóérzésű ember segítségét….Szeretnem felhívni az érintett felelősök figyelmét arra is, hogy egy hatóság nem viselkedhet úgy, mint egy pitiáner csaló, aki szerint nem az a baj, hogy elkövette a bűnt, hanem az, hogy rajtakaptak. A csalás az csalás. “

 

Szólj hozzá