Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Fizetek, Főúr! – „Fizető parkolás ellenes mozgalom” szeptember 1. hatállyal önként feloszlatta magát

A hír röviden így szól: Lakossági kezdeményezésre szeptember 1-től bevezették Zugló egyes részein a fizető parkolás rendszerét.

Fizetek, Főúr! - „Fizető parkolás ellenes mozgalom” szeptember 1. hatállyal önként feloszlatta magát
fotó: google

Vége Zugló hátrányos megkülönböztetésének!

Az intézkedés végre pontot tett a zuglóiakat sok-sok éve sújtó hátrányos megkülönböztetésnek – ezen túl emelt fővel fogadhatják a szűkebb hazájukon kívülről érkező látogatókat, vendégeket, és nem kell szégyenkezniük amiatt, hogy a Fővárosban utolsóként a zuglói reakció ellenállt a kor szellemének, és a múlt századot idézve itt még mindig ingyen lehetett parkolni.

Persze voltak olyan zuglói polgárok, akik nem láttak tovább az orruknál (ilyenek mindig voltak és lesznek is – ilyen az Isten állatkertje), és az ANTIFIPA* szirénhangú aktivistái által terjesztett álságos hazugságoknak bedőlve nem vették észre, hogy milyen üzelmek folytak itt valójában.

Nem figyeltek fel arra, pedig épphogy a szemüket ki nem szúrta, hogy amint felszabadult Zuglóban egy parklóhely, arra nyomban rávetették magukat a rejtekhelyükről előtörő nemzuglói, idegenszívű autósok, és onnan többé nem mozdultak, illetve csak egymásnak engedték át a helyet.

“Gyüttmentek” lepték el Zuglót

Mire a zuglóiak észbe kaptak, a külföldiek birtokába került a parkolási lehetőségek 85 százaléka. Hiába szökött az egekbe a polgárok felháborodása, az egymást követő tüntetések nem vezettek sehova – a probléma törvényes rendezésére kizárólag a kérdésben megosztott önkormányzatnak volt lehetősége.

És ekkor, a huszonnegyedik órában megtörtént a csoda: győzött a józan ész (nem túl sűrűn esik meg mostanában).

Az önkormányzat felelősségtudattól áthatott képviselői a belső ellenállást letörve megalkották a fizető parkolást bevezető történelmi jelentőségű rendeletet, és visszaadták a zuglóiaknak (ha nem is ingyen), a büszke elődök vérével megszentelt, idegen gépkocsiktól meggyalázott ősi jussukat. Igaz, a győzelem csak részleges, hiszen a kerület egy része még mindig a sehonnai jöttmentek martaléka, de a jövő biztató.

Az ügynek politikai hozadéka is van: Elemzők szerint ugrásszerűen megnövelte a polgármester miniszterelnöki ambícióinak esélyét a 2018-as választásokon.

……………………………………………………………………………………………………..

*   „Fizető parkolás ellenes mozgalom”, külföldről pénzelt álcivil szervezet. Mivel a fizető parkolás zuglói bevezetésével elvesztette utolsó budapesti bástyáját, szeptember 1. hatállyal önként feloszlatta magát.

Kapcsolódó cikk:

Szeptember 1-től hétvégén sem ingyenes a parkolás

Szólj hozzá