Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Lemondott egy újabb Momentumos elnökségi tag

Mint azt a Zárójel megírta, nem ő az első, aki egy héten belül otthagyta a párttá alakult Momentum Mozgalom vezetését. A küldöttgyűlésen jelentette be távozási szándékát Kádár Barnabás.

Lemondott egy újabb Momentumos elnökségi tag
fotó: facebook

Ötből kettő

A Momentum öt fős elnökségnek  Pottyondy Edina fordított hátat személyes okok miatt, a múlt héten, most pedig Kádár Barnabás, a Nolimpia-kampány koordinátora mondott le. Mindketten a továbbiakban is párttagok maradnak – tudta meg a 24.hu.

„Voltak működési és belső vitáim a szervezet különböző szereplőivel, de emellett személyes okok is szerepet játszottak, ami természetes egy ilyen szervezetnél, ami egy baráti társaságból alakult fél év alatt egy országos mozgalommá. A Momentumon belül továbbra is azokat a területeket és ügyeket fogom képviselni, amelyek az eddigi elnökségi tagságomat is alapvetően meghatározták: az adatelemzői munkát segítem, és a külföldi pártokkal tartom a kapcsolatot.”

Fekete hét az elnökségben

Fekete-Győr András a Momentum alapító elnöke köszöni neki a közös munkát. Az öttagú elnökségből lemondott két tag helyére két hét múlva választanak új tagokat.

A párt egyébként küldöttgyűlést tartott, ahol határoztak arról, hogy a párt semmilyen választási együttműködésben-összefogásban nem vesz részt és nem is tárgyal róla.

„A Momentumot azért hoztuk létre, mert hisszük, hogy Magyarországon egy új politikai generációra van szükség, ez pedig megvalósíthatatlan a múlt pártjaival”

– mondták a portálnak.

Érdemes emlékezni, hogy Pottyondy Edina két hete azt mondta, hogy a kétharmad megakadályozása érdekében a párt hajlandó lehet koordinált indulásra. Most a párt leszögezte, hogy tárgyalásokat sem folytat semmilyen összefogásról. Ez lehet az a konfliktus, ami miatt távozni kényszerült?

Az a hír járja, hogy a lemondott elnökségi tagok helyére két hét múlva választanak újakat.

(forrás: 24.hu)

Szólj hozzá