Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Forró ősz 2017 – az igazság

A Zárójel kipróbálásra és tesztelésre megkapta a Pöri névre keresztelt magyar időgép egyetlen működő kísérleti példányát. Alább kollégánk tudósítását olvashatják az egészen közeli jövőből, 2017 decemberéből  – óvatos duhajok vagyunk – egy ma nagyon is aktuális és mindenkit izgató kérdésről.

Az utózmányok előzménye

Először májusban jósolta meg Kövér László, hogy forró ősz vár ránk. Az ellenzék nyomban támadásba lendült, és azzal vádolta meg a Fidesz vezető politikusát, hogy összeesküvés-elméletekkel, riogatja az állampolgárokat, de ez még csak a nemtelen rágalmazási hadjárat kezdete volt, mondhatni bemelegítés a következő ocsmány rohamra.

Miután Kövér László júliusban egy társadalmi fórumon megismételte állítását, az egymással egyébként folyton marakodó ellenzéki pártok és pártocskák – láss csodát – hirtelen megtalálták a közös hangot, és teljes egységben zúdították a mocskot az uralmuk alatt álló médiabirodalom minden felületén a közvéleményre, a politikai tisztesség látszatára sem ügyelve. Azzal az elmebeteg elmélettel álltak elő, hogy a Fidesz maga fog utcai zavargásokat gerjeszteni és provokálni, hogy aztán a rend helyreállításával a 2018-as választás előtt a népet megvédő jóságos atya képzetét keltse magáról a közvéleményben.

Mostanra, 2017. december 23-án, több héttel az események után eljött az idő a szembenézésre, és a történtek reális értékelése alapján annal eldöntésére, hogy kinek volt igaza. A válasz megkönnyítése érdekében foglaljuk össze az eseményeket kronológiai sorrendben.

Titkosszolgálati jelentések szerint az ellenzéki erők szeptember 28-án kezdték el a közvélemény tudatos felhergelésére irányuló egységes akciójukat az ország valamennyi településén.

Forró ősz és ami az időgép szerint mögötte volt

2017. október 5. 6:15. Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése a várható időjárásól: Hazánkban a következő napokban a sokévi átlaghoz képest szokatlan melegre számíthatunk, a legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti a 32 fokot.

A következő, a sajnálatos események láncolatát beindító rendezvényre október 6-án került sor. A többi ellenzéki párt hallgatólagos egyetértésével este 8 órára nagygyűlést hívott össze a Jobbik Sopron főterére, ahol az ország minden részéből és Ausztriából vonaton és buszon odaszállított, mintegy 60 ezer résztvevő előtt Vona Gábor pártelnök gyújtó hatású szónoklatában történelmi bűnként kérte számon a kormánytól azt a mulasztást, hogy miközben Orbán Viktor minden magyar miniszterelnökének szerepében tetszeleg, az Ausztriában élő elnyomott magyarajkú kisebbségért nem tesz semmit. A nagygyűlést a hatóságoknak benyújtott terv szerint békés fáklyás felvonulás követte volna, a felajzott tömeg azonban a szervező pártaktivisták irányításával felgyújtotta a városközpontot, és halállal fenyegetve a kormánypárti városvezetés lemondását követelte. Hasonló zavargások és erőszakcselekmények történtek az ország minden nagyobb városában – érdekes módon az ellenzék legfontosabb bázisaként nyilvántartott Budapest kivételével. Ennek egyszerű magyarázata, hogy a liberális eszmékkel megfertőzött fővárosiakat még a kormányelleneség hangoztatásával sem lehetett rávenni arra, hogy bármilyen nemzeti ügy mellett kiálljanak.

Válságstáb

A kormányfő által összehívott válságstáb azonnal mozgósította és az érintett területekre irányította a fegyveres erőket, azzal a paranccsal, hogy határozott és erőteljes fellépéssel, de minden körülmények között a fegyverhasználat mellőzésével állítsák helyre a rendet. Az uszító szónoklatokkal és a kiosztott szendvicsekbe, valamint üdítőitalokba kevert ajzószerek által feltüzelt tömeggel szemben ez nehéz és nagy körültekintést igénylő feladatnak bizonyult, de a feltétlenül kormány hű szakmai vezetés három nap alatt sikeresen megbirkózott vele.

A Fidesz vezetése már október 6-án felismerte a Vona Gábor által felvetett probléma részleges igazságtartalmát, és azt nyomban magáévá tette, egyidejűleg mélységesen elítélte az ahhoz teljesen indokolatlanul kapcsolt és nyilván a kormány törvénytelen megbuktatására irányuló erőszakot, és ennek megfelelően, a történelmi felelősségéhez méltó megfontoltsággal cselekedett.

2017. október 11. 6:15. Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése a várható időjárásól: Az elmúlt napok szokatlanul forró ősz az egészséges embereket is megviselte. Örömmel jelentjük, hogy a mai nappal visszatért a normális időjárás, és a következőkben sem számítunk nagyobb anomáliákra.

A közrend és a társadalmi béke helyreállítását célzó kormányzati erőfeszítések százszázalékos sikerét jelentette Orbán Viktor miniszterelnök október 12-én a magyar nemzethez intézett szónoklatának országosan megnyilvánuló lelkes fogadtatása.

Az ellenzék teljes ellehetetlenüléséhez vezető folyamatot az országgyűlés által az Ausztriában élő magyarság védelme és támogatása tárgyában elfogadott törvény zárta le, melynek szövegét hamarosan közöljük.

Kapcsolódó cikk

Kövér és a Fidesz szerint radikális ősz vár ránk

Szólj hozzá