Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Adózókra gépfegyverrel? – Hatszázezer lőszert vesz a NAV

Nagy-bevásárlásra készül a NAV, úgy vélik, szükségük lesz az elkövetkező évben több, mint 600.000 darab különböző típusú lőszerre. Az adózóra gépfegyverrel “lőni” készülő felügyelet remélhetőleg nem a kisvadak ellen készül a “kilövéssel”.

Adózókra gépfegyverrel? - Hatszázezer lőszert vesz a NAV

Forró őszt ígért a miniszterelnök – kell a lőszer?

Pénteken tette közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – NAV -azt a közbeszerzési felhívását, amiben egy évre elegendő lőszer beszerzését akarja biztosítani a pénzügyőrök és a pénzügyi nyomozók részére.A kiírás szerint a 611 200 pisztolyba és gépkarabélyba való töltény mellett 3200 sörétes lövedéket és ezer vaktöltényt is vennének, biztos, ami biztos. Ezt a mennyiséget egy évre szánják.
Adózókra gépfegyverrel? - Hatszázezer lőszert vesz a NAV

NAV- az extra-szigorú

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a NATO elvárásainál is szigorúbb követelményeket támasztott azokkal a gazdasági szereplőkkel szemben, amelyek azt tervezik, hogy elindulnak a közbeszerzési eljáráson.

Az érdeklődő vállalkozásoknak egyebek mellett referenciaként fel kell mutatniuk az elmúlt három évből két olyan üzletet, amikor minimum harmincmillió forint értékben szállítottak lőszert valamely megrendelőnek, a jogi előírásokat betartva és az adott szerződés pontjainak is maradéktalanul megfelelve

– írja a Magyar Idők.

A  NAV-nál lőfegyvert a pénzügyőrök és a pénzügyi nyomozók is használhatnak.

Szólj hozzá