Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Gábor György: Naná, hogy Lázár János őrjöng – Tahó bunkók ezek mind!

Érthető, hogy nem smakkol Lázár Jánoson keresztül a magyar nemzeti kormánynak, hogy az Európai Unió illetékesei szeretnék tudni, mi újság az ország szintúgy nemzetinek mondott igencsak kis vasútjával. Nem tenne jót a nyilvánosság így a választás előtti  – ámbár folyamatos – küzdelem idején.

Jávor Benedek: folytatjuk az EP ellenőrzést

Gábor György filozófus, egyetemi tanár közösségi oldalán írt bejegyzést a témában:

Naná, hogy Lázár János őrjöng, mert az Európai Parlamenti Költségvetési Ellenőrzési Bizottság küldöttsége meg akarja tekinteni a 600 millió forintnyi uniós pénzből finanszírozott felcsúti kisvasutat.

Hiszen ugye vagy azért aggódik a nagyszerű Lázár, mert attól tart, hogy ezek a dögök le akarják nyúlni ezt a hamisítatlan magyar hungaricumot, hogy majd maguk építsék meg az Európa legnyugatibb és legkeletibb, illetve legészakibb és legdélibb pontját összekötő kisvasutat, Cabo da Rocától a Bajdara-folyótól 8,5 km-re eső helyig, illetve a Nordkinn-foktól Punta de Tarifáig, vagy attól tart a nagyszerű Lázár, hogy a küldöttség titkos tagja lesz egy pszichológus vagy pszichiáter, akinek kutatási területe a péniszirigység, a libidó, a nárcizmus és az autoerotizmus.
Az is tetszik, hogy mind a nagyszerű Lázár, mind a tündöklő Deutsch tiltakozása során arra hivatkozik, hogy felháborító, hogy ezek

„azt a projektet vizsgálják, amelyet a magyar miniszterelnök szülőfalujában valósítottak meg”

( így dörög Lázár), illetve

„miért pont ennek a „szerencsétlen kis falunak” a beruházását vizsgálják, ahol épp ott született a miniszterelnök, s ahol nem volt semmi probléma, mert ha lett volna, már nyomozna a magyar hatóság”

(így tréfálkozik Deutsch). 

A hatóság vizsgálatában biztosak lehetünk.

Ami pedig a magyar miniszterelnök szülőfaluját, ezt a „szerencsétlen kis falut” illeti, ezek a bunkó vizsgálóbiztosok már tényleg semmit nem tudnak Európáról, az európai hagyományokról, vallási és kulturális tradíciókról.

Mert lám, már azt sem tudják, hogy a tér, ez a hatalmas lengeteg, nem homogén, nem egynemű, hiszen van szent tér is („Ne jöjj ide közel – mondja az Örökkévaló Mózesnek -, vedd le a sarudat a lábaidról, mert a föld, amelyen állasz, szent föld” (2Mózes 3,5).

Szent tér, ahol az istenség megmutatkozik, ahol mások a szabályok (templom, zsinagóga, mecset, Felcsút), ahol másként kell viselkedni, s ahová a profán világ nem hatolhat be.

Tahó bunkók ezek mind!

Szólj hozzá