Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Gátlástalanok: A Fidesz pénzéhes oligarchái miatt drágulhat a gáz és az áram

A stratégiai fontosságú energetikai szektor tulajdonosi körében bekövetkező változások miatt elszállhat az áram és a gáz ára egy újabb Fidesz-győzelem esetén, ami miatt családok tízezrei omolhatnak össze az egyre növekedő teher alatt, míg Mészáros pénztárcája tovább dagadna.

Gátlástalanok: A Fidesz pénzéhes oligarchái miatt drágulhat a gáz és az áram
Gátlástalanok: A Fidesz pénzéhes oligarchái miatt drágulhat a gáz és az áram

Gátlástalanok: A Fidesz pénzéhes oligarchái miatt drágulhat a gáz és az áram…

,,A Fidesz-kormány feladja az eddig is csak szavakban meglévő politikáját, miszerint a rezsicsökkentést meg kell védeni Brüsszeltől. Az utóbbi hetek minden döntése azt támasztja alá, hogy Orbán Viktor többé nem tartja szükségesnek a stratégiai energetikai létesítmények állami kézben tartását” – írja a Kepli Lajos, Jobbikos országgyűlési képviselő által jegyzett sajtóközleményben. Egészen pontosan a tulajdonosváltások miatt lehet veszélyes egy újabb fideszes győzelem.

Ugyanis a Tigáz nemrég a MET kezébe került, a Magyar Gáz Tranzit Zrt.-t a Földgázszállító vette meg és a Mátrai Erőmű Zrt. pedig közvetlenül Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került. Mindez a kormány által eddig hangoztatott állásponttal megy szembe.

Így az energetikai szektor két tulajdonosi körhöz, a Mol-csoporthoz és Mészáros Lőrinchez tartozik, ami nem mást vetít előre, minthogy a Fidesz mostmár nem védi a magyar emberek pénztárcáját, hanem inkább profitérdekelt oligarchát kezébe játssza át ezen stratégiai fontosságú szektorokat, a villamosenergia és földgáz-szektort.

,,Ne legyenek kétségeink: ha a Fidesz kormány maradna április után, Magyarországon elszabadulnának az energiaárak. Lassan mondjuk, hogy Orbán Viktor is megértse: ha a Fidesz marad, jön a villany- és gázárak növekedése. A Jobbik ezzel szemben kormányra kerülve valódi rezsicsökkentést hajt majd végre, miközben az energiaszektorban is elszámoltatja az oligarchákat. Mi a nép pártján állunk” – írja Kepli Lajos a ma reggel kiadott közleményében.

...

Szólj hozzá