Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Gerő András: a Jobbik többször bizonyította, hogy cigány- és zsidóellenes

Gerő András történész a Szeretem Magyarországot Klub belső levelezőlistájára olyan tartalmú e-mailt juttatott el, amelyben azt írta, hiba volt meghívni a klub belső rendezvényére Vona Gábort, a Jobbik elnökét. Szerinte a párt sokszor bizonyította, hogy rasszista politikai tartalmakat képvisel, cigány- és zsidóellenes. 

Lendvai Ildikó: Ébresztő, mszp! Itt is fáj, ott is fáj, de mozdulnunk kell, mert itt keringenek a keselyűk, és a sakálok már szimatolnák a vérszagot...

A Híradónak Gerő András azt mondta:

“a Jobbik a magyar társadalom politikai megrohasztója”.

A műsorban elhangzott: Vona Gábor egy hete a Szeretem Magyarországot Klubba kapott meghívást. Először a Mandiner portál írta meg, hogy az ötlet ellen a társaság több tagja tiltakozott. Gerő András belső körlevélben fordult a vezetőséghez azt kérve, hogy vonják vissza a döntést.

Úgy fogalmazott:

a Jobbik nemzeti radikális eszmerendszerének szerves részét képezte a cigány- és zsidóellenes rasszizmus, ezen pedig az sem változtat, hogy az utóbbi időben békésebb szólamokat hangoztatnak, a Jobbik elnöke továbbra is “vállalhatatlan politikus”.

Gerő András az M1-nek arról beszélt:

úgy gondolja, egy civil, nem rasszista társaság ne legitimálja a politikai és közéletben megjelenő rasszizmust.

A szervezet nem vonta vissza a meghívást, Vona Gábor kedden részt vett a zártkörű vitaesten. A Jobbik elnöke a Híradó kérdésére annyit mondott, a fórumon szerinte kötetlenül beszélgettek, részleteket nem árult el.

A Híradó szerint Gerő András az alábbiakat nyilatkozta:

A vitafórumon többen is szembesítették Vona Gábort korábbi rasszista és antiszemita kijelentéseivel, például azzal a mondatával, hogy ha kiderülne, hogy zsidó, lemondana. Vona Gábor többször is magyarázkodott és azt mondta, ezeket a mondatokat valójában nem is úgy értette, ahogy azt most számon kérik rajta.

A történész véleménye szerint a baloldali szavazók megnyerése miatt hangoztatott néppártosodás csak

“politikai blöff”,

valódi bocsánatkérést ugyanis eddig sem a zsidók, sem pedig a romák nem kaptak Vona Gábortól.

Vona Gábor most azt mondja, amit a baloldali-liberális közönség hallani akar azért, hogy szavazatokat szerezzen.

(forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek:

„Úton a határra” – a Jobbikos Novák Előd ölni megy

Jobbik és Fidesz egykutya: nincs magyar jövő velük

 

Szólj hozzá