Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Giró-Szász és társai így néznek hülyének bennünket – Stratégiai adok-veszek

Nem régen arról írt a Magyar Nemzet, hogy úgy tűnik, nemcsak a kormányzati munkát, hanem pillanatnyilag a versenyszférát is maga mögött hagyta Giró-Szász András, a Fidesz–KDNP-kormány kommunikációért felelős korábbi államtitkára.

Gíró-Száz vagyok, céget vegyenek!

Az egykori kormányszóvivő piacra dobta, és mit tesz Isten,rövid úton sikeresen el is adta azt az elemző-tanácsadó cégét – a Strategopolis Kft.-t –, amely 2012 és 2016 között több száz millió forint értékben kapott állami megbízásokat.

Az egykori kormányközeli társaságban eddig is adta-vette a tulajdonrészét Giró-Szász attól függően, hogy éppen kapott-e feladatot a kabinettől vagy sem.

Utoljára 2014-ben vált meg a tulajdonrészétől, akkor azért, mert kinevezték a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkárává. Ám erről a posztról 2015 októberében távozott, egy hónappal később pedig már ismét az övé volt a Strategopolis Kft.

A 444.hu szerint most a Miniszterelnökség 560 milliós megbízását nyerte el az eladott cég. A több mint félmilliárdért cserébe a Strategopolis feladata lesz, hogy segítse a megbízót az EU 2014-2020 közötti fejlesztési ciklusának megfigyelésében, monitorozásában, illetve a kockázatelemzésben és-értékelésben.

Véletlen véletlen hátán

A céget egy olyan ügyvéd vette meg, akinek az irodája dolgozik a Földművelésügyi Minisztériumnak. De nem mellékes az sem, hogy  felügyelőbizottsági elnöke a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.-nek, ami azért pikáns, mert a Fideszben az elmúlt években úri passzióvá vált a vadászat.

Mivel Giró-Szász már nem közszereplő, így nem köteles az orrunkra kötni, hogy mi állt a közpénzzel jól kitömött cég eladása mögött. Mindenesetre érdekes, hogy a tulajdonos váltást követően ismét zsíros állami megbízást nyert el volt /? / vállalkozása.  Mindez kizárólag a véletlen műve lehet?

Ki tudja, mikor lesz elege a népnek az ilyen ehhez hasonló “kis” svindlikből?

Kapcsolódó cikk

A zsarnok percei meg vannak számlálva

Szólj hozzá