Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Gondolhattuk volna: a nyugdíjakról is hazudozik a Fidesz-kormány

Meg sem lepődünk már azon, hogy gyakorlatilag minden témában hazudozik a fidesz nekünk. Ezúttal a nyugdíjakkal kapcsolatosan állítottak olyat, ami köszönősviszonyban sincsen a valósággal. Ilyen ez a fideszes tempó, megszokhattuk.

Gondolhattuk volna: a nyugdíjakról is hazudozik a Fidesz-kormány
Gondolhattuk volna: a nyugdíjakról is hazudozik a Fidesz-kormány

Matolcsy György azt mondta, hogy az állam semmivel nem tartozik a magánnyugdíjpénztári tagoknak, valamint az MNB jelentésében kiszúrt 2826 milliárd forintos tétel csak statisztika, “tartalmi szempontból, jogi, számviteli és költségvetési értelemben nincs jelentősége ennek az összegnek”. Azt is mondta, hogy akik kiléptek a magánnyugdíjpénztárból, azokra pontosan ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint akik sosem voltak tagok.

A hazug embert…

A HVG most előkeresett egy 2010. december 6.-i politikai szándéknyilatkozatot, amit Orbán, Kósa és Lázár is aláírt. Ebben az szerepel többek között, hogy “garantálni kell az állami rendszerbe átlépőknek az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát”. Ez szögegyenesen szembe megy azzal amit Matolcsy hazudozott, vagyis azzal, hogy minden rendben a nyugdíjakkal, az állam nem tartozik senkinek és nincsenek egyéni számlák.

Mégiscsak voltak egyéni számlák?

A portál felidézi a 2. Fidesz-kormány oldalának magánnnyugdíj-pénztárról szóló tájékoztatóját:

,,Mi történik a magánnyugdíjpénztárban felhalmozott megtakarításommal?

Számlaegyenlegének nagyobb részét vissza fogják utalni az államnak, egyúttal jóvá fogják írni az Ön létrehozandó társadalombiztosítási egyéni számláján. Így az Ön magánnyugdíjpénztárban megszerzett jogait továbbra is nyilvántartják. Ha Ön a magánnyugdíjrendszerben maradásról nyilatkozik, az egyéni számláját továbbra is a magánnyugdíjpénztár fogja vezetni. Egyéni számláján a 2011. november 30-át követően szerzett jövedelem után fizetett tagdíjból származó összeget továbbra is jóvá fogják írni. Nyugdíjazásakor a magánnyugdíjpénztár az Ön egyéni számlaegyenlege alapján fogja megállapítani a nyugdíjszolgáltatást.”

...

Szólj hozzá