Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Gulyásné dr. Gurmai Zita és Korózs Lajos tájékoztatójának összefoglalója

Gulyásné dr. Gurmai Zita (MSZP-Párbeszéd) elsőként jobbulást kívánt a Kenézy kórház a tegnapi tűzesetekor füstmérgezést szenvedett dolgozójának.

A Hajdú-Bihar 1-es választókerület baloldali képviselőjelöltje elmondta: a kormányváltással minden nyugdíjas jól fog járni, mert újra bevezetik a 13. havi nyugdíjat, amit a Fidesz elutasít.

Gulyásné dr. Gurmai Zita egy súlyos problémáról is szólt: „a nők és férfiak bérkülönbségéről gyakran próbálunk beszélni, de a nyugdíjas nők hátrányáról kevesebb szó esik. Pedig az ő helyzetük sokkal drámaibb: nekik 40%-kal kevesebb a nyugdíjuk, mint a férfiaknak”.

Hozzátette: „Az Orbán kormány halálcsapdát állított a nyugdíjas nőknek. Nyugdíjuk lényegében akkor éri utol a férfiakét, ha megözvegyülnek. Mert akkor már özvegyi nyugdíjat is kaphatnak. De ki az, aki azon az áron akar pénzhez jutni, hogy elveszti társát?”

Korózs Lajos országgyűlési képviselő elmondta, hogy visszaállítják a rugalmas nyugdíjba-vonulás lehetőségét ebben beleillesztve a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíjat. Visszaállítják a rokkant-nyugdíjat. Új típusú szolgálati nyugdíjat dolgoznak ki és megszüntetik a szolgálati járandóság adókötelezettség.

 

Gurmai Zita, az MSZP hajdú-bihar 1. vk. országgyűlési képviselőjelöltje

Korózs Lajos, MSZP országgyűlési képviselő

...

Szólj hozzá