Zárójel
Gulyásné dr. Gurmai Zita és Korózs Lajos tájékoztatójának összefoglalója
Gulyásné dr. Gurmai Zita és Korózs Lajos tájékoztatójának összefoglalója

Gulyásné dr. Gurmai Zita és Korózs Lajos tájékoztatójának összefoglalója

Gulyásné dr. Gurmai Zita (MSZP-Párbeszéd) elsőként jobbulást kívánt a Kenézy kórház a tegnapi tűzesetekor füstmérgezést szenvedett dolgozójának.

A Hajdú-Bihar 1-es választókerület baloldali képviselőjelöltje elmondta: a kormányváltással minden nyugdíjas jól fog járni, mert újra bevezetik a 13. havi nyugdíjat, amit a Fidesz elutasít.

Gulyásné dr. Gurmai Zita egy súlyos problémáról is szólt: „a nők és férfiak bérkülönbségéről gyakran próbálunk beszélni, de a nyugdíjas nők hátrányáról kevesebb szó esik. Pedig az ő helyzetük sokkal drámaibb: nekik 40%-kal kevesebb a nyugdíjuk, mint a férfiaknak”.

Hozzátette: „Az Orbán kormány halálcsapdát állított a nyugdíjas nőknek. Nyugdíjuk lényegében akkor éri utol a férfiakét, ha megözvegyülnek. Mert akkor már özvegyi nyugdíjat is kaphatnak. De ki az, aki azon az áron akar pénzhez jutni, hogy elveszti társát?”

Korózs Lajos országgyűlési képviselő elmondta, hogy visszaállítják a rugalmas nyugdíjba-vonulás lehetőségét ebben beleillesztve a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíjat. Visszaállítják a rokkant-nyugdíjat. Új típusú szolgálati nyugdíjat dolgoznak ki és megszüntetik a szolgálati járandóság adókötelezettség.

 

Gurmai Zita, az MSZP hajdú-bihar 1. vk. országgyűlési képviselőjelöltje

Korózs Lajos, MSZP országgyűlési képviselő

Szólj hozzá

Játék

Jelenleg nincs elérhető játék. Nézzen vissza később.