Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

“Gyerekrablás a játszótéren: könnyű volt…”

Gyerekrablás a játszótéren… Ezt a videót minden szülő nézze meg! Hiába mondta el ugyanis a szülő a gyermekének, hogy soha ne álljon szóba idegennel… A játszótérről mégis elcsábította a gyereket egy idegen. Ezúttal egy kiskutyát vetett be a férfi. A kisgyerek pedig gondolkodás nélkül elment az idegennel. Megdöbbentő videó!

„Gyerekrablás a játszótéren: könnyű volt…”
A kép forrása: boredpanda

Gyerekrablás… Kell-e félni?

A legtöbb szülő biztos abban, hogy mindent megtanított gyermekének az életről. A legfontosabb dolgot legalábbis biztosan:

  • nem állunk szóba idegenekkel
  • nem megyünk el idegennel soha, sehova

A szülők olyan sokszor hangoztatják ezt, hogy a gyerek kívülről fújja, így a gyerekrablás réme őket biztosan nem fenyegetheti. Ám a gyakorlatban egyáltalán nem biztos, hogy ez működik is.

A gyerekeket nagyon könnyű elcsábítani,

legyen szó kedves szóról, hangzatos ígéretekről, édességről, játékról vagy akár egy cuki kutyáról. Mindezek elegek ahhoz, hogy a korábban megtanított útmutatás, miszerint idegennel soha ne álljanak szóba, semmit sem ér. Gondolkodás nélkül és óriási bizalommal elmennek a gyerekek az idegennel.

Joey Salads megdöbbentő videót forgatott le, mely elrettentő példa lehet minden szülő számára. Így néz ki egy gyerekrablás a valóságban:

A férfi játszótéren szólított le anyukákat,

hogy vajon a gyermekük szóba áll-e egy idegennel, vagy netán esetleg elmenne-e vele. A szülők határozottan állították, hogy jöhet bármiféle csábító ajánlat, a gyerekek biztosan nem fognak elmenni. Sőt egyből anyához fognak rohanni, hogy baj van, itt volt egy idegen.

A szülő engedélyével aztán Joey odament a gyerekhez, egy cuki kiskutya társaságában és leszólította a játszótéren lévő gyereket. Az simán odament hozzá, beszélgetni kezdtek pár másodpercig, majd a férfi megkérdezte:

„Eljössz velem? Ott, arra még több ilyen aranyos kiskutyám van, megnézed?”

Majd a gyerek megfogta a kezét és elsétált vele a játszótérről. Egy idegennel… A szülők tátott szájjal, megdöbbenve figyelték az eseményeket…

„Gyerekrablás a játszótéren: könnyű volt…”
A kép forrása: boredpanda

Döbbenetes a szülők reakciója, no és persze a gyerekeké is.

Látjátok milyen könnyű elrabolni egy gyereket a játszótérről is? Úgy, hogy a szülő is ott van? Ha ez a valóságban történik meg, ennek a történetnek akár tragikus vége is lehetett volna. Elég 1 perc, amíg az anya nem néz oda és a gyereke máris eltűnt. És ehhez az idegennek még csak erőszakot sem kell alkalmaznia. Simán, kézen fogja az idegent és elmegy vele a gyerek egy hangzatos ígéret miatt.

Elég az, ha egy pillanatra elkalandozik a szülő figyelme

és máris megtörténhet a baj: a gyereke eltűnt. Soha nem lehet elégszer elismételni azt, hogy soha ne álljon szóba a gyermeked idegennel. Soha sehol. Ígérjen bármit is az idegen. Ha azt érzed

„ez velünk soha nem történhet meg”,

akkor is ismételjétek át, beszéljétek meg újra és újra. Mert sajnos az tény, hogy

“naponta több, mint 500 gyermeket rabolnak el világszerte.”

– mondja Joey Salads, aki elhivatottan gyártja az ilyen témájú videókat, nézd meg te is ezt a döbbenetes videót, ami a játszótéren készült. Tanulságos:

 

Szólj hozzá