Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Gyerekbetegség szedi áldozatait Romániában

A kanyaró a gyerekbetegség amit   nem vesznek  komolyan ha azonban az egyedi esetek láncolattá, járvánnyá állnak össze, komoly veszélyt jelenthetnek a társadalomra.

Gyerekbetegség szedi áldozatait Romániában
Kép forrása: internet

Romániában

az elmúlt év elejétől komoly vakcina-hiány keletkezett, ennek következtében rohamosan csökkent a társadalom átoltottsága, ezért gyermekbetegség, gyerekbetegség hátán. A helyzet odáig fajult, hogy már az egyik legalattomosabb járványról, a kanyaróról szólnak a hírek.

A helyzet annyira drámai, hogy ma tárcaközi sürgősségi bizottság alakult a hazánkkal szomszédos országban, amelynek dolga az oltáshiány problémájának megoldása.

A testület

fő feladata az országos oltásprogramok működésében keletkezett zavarok feltárása és kiküszöbölése, valamint azonnali megoldásokat kell találnia a 2016-ban kezdődött oltáshiányra, aminek eddig 26 kiskorú halálos áldozata volt, és több mint 5700 megbetegedést jelentettek. A járványt az oltóanyag-ellátás hiánya és az okozta, hogy egyes szülők megtagadták a vakcina beadatását gyermekeiknek.

A szülők egyébként világszerte két pártra szakadtak, az oltáspártiakra, és az azt ellenzőkére.

Az utóbbiak néhány éve Salzburgra szabadítottak kanyarójárványt, amikor gyerekeiket oltás helyett elvitték egy kanyarós kis fiúhoz abban reménykedve, hogy így a védettség legmagasabb fokát érik el, de nem így lett. A városban óriási kanyarójárvány tört ki, amit azóta csak Kanyaró-partikén emlegetnek.

Szólj hozzá