Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Gyurcsány: Egyszerűen, kiszámíthatóan politizálunk

Gyurcsány: Egyszerűen, kiszámíthatóan politizálunk. Idén márciusi kongresszusunk óta változatlanul ugyanazt képviseljük, azt, hogy 2018-ban csak úgy győzhetünk, ha a demokratikus ellenzék pártjai együttműködnek.

Gyurcsány: Egyszerűen, kiszámíthatóan politizálunk
Gyurcsány: Egyszerűen, kiszámíthatóan politizálunk. Kép forrása: DK

Gyurcsány: Egyszerűen, kiszámíthatóan politizálunk…

Ismerve a választási rendszert, az „egy az egy ellen” politikáját javasoljuk, azt, hogy minden választási körzetben egy demokrata induljon a fideszes jelölttel szemben.

Ez fejezi ki, hogy egyetértünk Orbán rendszerének leváltásával és együttműködünk ennek érdekében. Ismert ez a megoldás, így lett három éve polgármester Hajdu Laci a XV. kerületben, vagy Karácsony Gergely Zuglóban. Nem olyan bonyolult ez.

Azért vitatkozunk például az LMP-vel, mert ha egyéniben külön indulnak, akkor bizony egyet sem fognak nyerni, viszont az ellenzék elveszíthet akár 10-15 körzetet is. Ez csak a Fidesznek jó, és egyáltalán nem szolgálja az egyébként általuk ígért korszakváltást.

A pártlista arra való, hogy megszemélyesítse politikánkat.

És miért tagadnánk, politikánkban, kultúránkban, magatartásunkban nem vagyunk teljesen azonosak. Az Együtt-Párbeszéd civil karaktere, a DK karakteres európai politizálása, az MSZP hagyományosabb baloldalisága nem eltakarni való vonás. Sőt! Sok választót éppen az egyik vagy a másik karakter vonz jobban. Így az önálló listákkal nem kevesebb, hanem több választót vonzanánk. Szerintünk tehát ez a győzelem forgatókönyve.

Józanságot javaslunk és ezt képviseljük. Vannak pártok (LMP, Momentum), melyek semmilyen együttműködést nem akarnak. Az MSZP ezzel szemben még pártlistán is eltakarná a sokakat vonzó egyéni karaktereket. Az Együtt-Párbeszéd és mi, a DK arany középutat képviseljük. Mert ez tud bennünket összehozni. Mert ez az eltérő színeket megtartva egyesít bennünket a győzelemre.

Mert ebben fejeződik ki egyszerre demokratikus sokszínűségünk és közös elkötelezettségünk egy új magyar köztársaság iránt.

Ha így állapodunk meg, akkor győzhetünk. És mi győzni akarunk.

Forrás

Szólj hozzá