Zárójel

Gyurcsány: romlás van ott, ahol a többségnek kuss a neve

A párt elnöke a DK szombati tisztújító kongresszusán úgy fogalmazott: megértették, hogy Botka László vezetésével az MSZP önálló pártlistán fog indulni. Emellett viszont “lehet, hogy sok a zászló, de egy tábor”, ezért egy egyéni jelöltnek kell indulnia minden választókerületben – mondta Gyurcsány Ferenc.

A pártelnök kijelentette, a tényeket tudomásul veszik, nincs harag, nincs sértődöttség vagy féltékenység. Hozzátette, neki viszont az is a felelőssége, hogy képviselje azt a félmillió embert, aki hisz abban, amiről a DK beszél és erről a felelősségről nem mond le.

Arra kell törekedni, hogy a kormány érezze, vele szemben egy olyan jól szervezett demokratikus sokaság áll, amelyik megmutatja az egység erejét, de a maga színes belső világát is – közölte Gyurcsány Ferenc, aki beszédében a jövő évi választást sorsfordítónak nevezte, aminek az a tétje, hogy romlásból virágzásba fordítsák Magyarországot.

Romlás van ott, “ahol a többségnek kuss a neve”, ahol a hatalmon lévők legfontosabb jellemzője, hogy törvényesen lopnak, ahol százezrek és milliók úgy érezhetik, hogy nem részei a hazának – sorolta. Romlás van ott, ahol gyerekek százezrei éheznek, az állam saját törvényeivel kényszerít embereket, hogy a minimálbérnél kevesebbért gürcöljenek, ahol a miniszterelnök “butaságból, cinizmusból és talán történelmi tudatlanságból” etnikai homogenitásról beszél. Romlás van ott, ahol egy vidéki városban nem választanak meg egy jó nevű színházigazgatót, mert a hatalomnak nem tetszik, ahol a hatalom a legfontosabb kérdésekben nem meri megkérdezni polgárai véleményét és ha ez ellen a polgárok fellázadnak, a hatalom elmenekül – jelentette ki.

OLVASTAD MÁR?   Színház- és várossirató - Újabb botrány Pécsen

Fontos, hogy az ország lakóit ne válassza el áthághatatlan szakadék – folytatta beszédét Gyurcsány Ferenc. Az erőszakkal tett egyenlőség viszont szolgasághoz vezet – jelentette ki, hozzátéve: ezért nem hisz a vagyonegyenlőségben, mert az egyik ember tehetségesebb, szorgalmasabb, ügyesebb a másiknál, ezt pedig honorálni kell.

Az alapjövedelemről úgy vélekedett, hogy ha az életből, a boldogulás motivációjából elvész az erőfeszítés, akkor nem előre fognak haladni, hanem egy helyben toporogni. Ez nem azt jelenti, hogy nem kellene segíteni a bajban lévőknek, ezért azt kell kérni, hogy a havi fél vagy egymillió forint felett keresők fizessenek valamivel több adót – tette hozzá.

MTI Fotó: Kovács Tamás

A kormányzatról azt mondta, hogy “ellopták az országunkat, lopják mind a mai napig, szerintem gyalázat ami történik”. Hangsúlyozta, nem akarja, hogy valakik úgy gondolják, hogy “mi alattunk boszorkányüldözés lesz. Mi nem boszorkányokat üldözünk, hanem tolvajokat, ez a különbség”.

A DK-ban vannak azok, akik közreműködtek mindannak a megteremtésében, ami 2002 után jó és maradandó volt – fogalmazott Gyurcsány Ferenc. Szavai szerint ők adtak nyugdíjkorrekciót, ők adtak először ingyen tankönyvet és étkezést, tisztességes munkát a minimálbérért. Eközben felépítettek és felújítottak sok száz iskolát, rendelőt és kórházat – mondta. Aki ezt ki akarja dobni az ablakon, csak azért mert nem elég erős hozzá, hogy szembeszálljon a mai kormány hazug valóságértékelésével, az elveszi az életük egyik legsikeresebb darabját, amikor Magyarország sikeres volt – szögezte le.

OLVASTAD MÁR?   A budapesti halpiacról jelentjük: Bálnát vegyenek! - Tarlós újra dobra verné

A DK álláspontja nem változott, mert a demokraták között van különbség és vita, de közös történelmi felelősségük, hogy “visszabillentsük a történelmi időt a maga helyére” – emelte ki. Ehhez képest az lenne a fő vita tárgya, hogy melyikük mit tett 2002-ben vagy 2007-ben, melyikük családját hogyan gyalázták meg korábban – kérdezte a pártelnök. A DK az együttműködés pártján áll, “türelmünk van, de az idő elfogyott” – összegzett.

Gyurcsány Ferenc arra is kitért, hogy örül a Momentum Mozgalom megjelenésének és sikerének. Hozzátette, hogy ez a kihívás nem árt a demokratikus ellenzéknek, mert lehet, hogy őket is jobb munkára fogja ösztönözni. A népszavazási kezdeményezés megmutatta, hogy mi az az eszköz, amivel a hatalmat két választás között is meghátrálásra lehet kényszeríteni – folytatta, egyúttal azt javasolta mindenkinek, hogy helyben és országosan is “bombázzák” a hatalmat népi kezdeményezésekkel.

A párt korábban már közölte, hogy Gyurcsány Ferencet újraválasztották miniszterelnökké, szombat délután viszont a további tisztviselőket is megválasztják a Millenárison tartott rendezvényen.

(Kiemelt kép: MTI Fotó: Marjai János)
Szólj hozzá!

3 hozzászólás : "Gyurcsány: romlás van ott, ahol a többségnek kuss a neve"

Visszajelzés
avatar
Rendezés:   legújabb | legrégebbi | legnépszerűbb
trackback
Gyurcsány: romlás van ott, ahol a többségnek kuss a neve | Minden Ami Német

[…] 7 perc ezelőtt szerző: MAM 0 […]

H Kohut Katalin
Vendég
H Kohut Katalin
Gyurcsány a miskolci Bertalan utcai mészárosok egykori idegbetegsége, a többi betegséggel együtt folyamatosan hajtották végre rajtunk a betegségeket, Tircs Mária fogcsonkítómmal együtt, mint egykori Máriájával a Metro együttes kislánygyalázóinak, mint egykori Benkő csillagok gyilkosainak együtt az Omega együttessel, mint égi vándorokkal járó ufó kísérettel rendelkező, égi mennyország hirdetői és állandó ismétlői együtt Benkő Dániel nemi perverz betegségeivel Benkő vas nevekkel, Begala Julianna habostortás Törőcsik Mari, Bencsik Noé özönvize és a pojáca népe, mint kommunisták, Frei Tamás és minden közüzemi dolgozó, mint Medvék, Szarkák, Szajkók, Rókák, Karácsonyok, Varjúk, mint állandó Szabó István lyukas szívű, engem szívemnél fogva ágyhoz szegező pók népével… Read more »
Bauer Béla
Vendég
Bauer Béla

Romlás van ott, “ahol a többségnek kuss a neve”,
2018-N MEGLÁTJUK HOL VAN AZ A TÖBBSÉG.

wpDiscuz