Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Ha Kósa igazat mond, akkor hatalmas balek, hanem, akkor…

Nem hogy tárca nélküli minisztériumot, de egy zabszemet sem bíznánk Kósa Lajosra, ha igaz, amit állít. Viszont ha nem, akkor megnyerte minden idők legnagyobb magyar korrupciós ügyét.

A történet röviden: a Magyar Nemzet keddi számában hozta a hírt, hogy egy, Tóth Ádám közjegyzői irodájában készült dokumentumból az derül ki, Kósa Lajos 2013. január 28-án kötött szerződést a megbízójával, amelynek részleteit közjegyzői okiratba is foglalták. Ebben az áll, hogy több mint ezerháromszázmilliárd forintnyi összeget az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-nél helyeznek el, és a megbízó felruházza Kósa Lajost, hogy a „megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon”, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”. A 2015. február 2-án kelt, többször módosított okiratban az áll: az értékpapír-vásárlást szakaszosan és folyamatosan kell „eszközölni”, és annak 2015. április 30-ig meg kell kezdődnie. A dokumentumban a felek a „megbízás tartalmát nem kívánták pontosabban meghatározni”.

A cikk megjelenése után Kósa először azt nyilatkozta: “egy barátja ajánlott neki egy német nőt, azzal, hogy nagyobb összeget örökölt, és befektetné.” Erről az állításról viszonylat gyorsan kiderült, hogy ordas kamu. A HVG pillanatok alatt kiderítette, hogy 2012-ben mindössze 21 embernek volt nagyobb vagyona 4,35 milliárd eurónál Németországban, és egyikük sem halt meg a kérdéses szerződési dátum előtt.


A cikk teljes tartalma IDE KATTINTVA érhető el. Olvassa el…

Szólj hozzá