Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Hadházy esete a postással

Mint a focihoz, a Sukoró ügyhöz is mindenki ért, mindenkinek van véleménye róla. Hadházy Ákos LMP társelnök szerint a Sukoró-ügy elejétől fogva egyértelmű: rossz földet cseréltek drága földre.

Hadházy Ákos és a féltett magyar keresztény kultúra szülötte
fotó: hvg

Az eltűnt pénz nagyságához képest

még enyhe ítélet született Sukoró-ügyben – vélekedik Hadházy, akivel szemben áll Molnár Csaba DK-alelnök vélekedése, szerinte ártatlan embereket ítéltek el, akiknek csupán egyetlen bűnük volt: nem akartak hamisan tanúzni Gyurcsány Ferenc ellen.

Igazságot nem tudunk tenni, csupán törekszünk minden megszólalásnak helyet adni. Az alábbiakban Császy Zsolt egészen közelről érintett nyílt levelét olvashatják, amit az LMP társelnökének címzett.

Hadházy esete a postással
fotó: atv

“Nyílt levél 2.0

Hadházy Ákos társelnök úrnak, Lehet Más a Politika

Tisztelt Társelnök Úr!

A Sukoró-ügyben hozott múlt heti LMP-s nyilatkozatok miatt kell Önhöz fordulnom, ugyanis a jelek szerint még mindig nem ismerik fel, hogy Sukoró az Orbán-rezsim igazságszolgáltatásának állatorvosi lova.

Önök úgy látszik alapvetően maradnak a korábbi elnökükkel jelzett schifferi úton. Schiffer Andrást én a korábbi jogvédő tevékenységéért nagyon tiszteltem, és lehet, hogy örök rejtély marad előttem hogyan lett ő mégis Sukoróval a Fidesz elszámoltatási strómanja.

Sukorónál Önök nem látják, hogy a történet egyszerre szól a NER szerencselovagjainak piacvédelméről és a hazai igazságszolgáltatás tragédiájáról. Számomra nem az az igazi tragédia, hogy koholt vádak alapján egy tisztességtelen eljárásban elítélhettek, hanem az, hogy ez Magyarországon ma mindenkivel megtörténhet, Önökkel is, ha valóban a hatalom útjában állnak.

Sajnálattal látom,

hogy társelnökük Szél Bernadett maximum emberi tragédiát lát egy justizmordban és képtelen felismerni, hogy a justizmord (amit csak jogerős ítélettel lehet elkövetni), ugyannak a rendszernek az egyik arca, amelynek a korrupció a másik.

Bennünket Sukoróban úgy ítéltek el, hogy még az erkölcsi és szakmai gátlásoktól mentes vádlóink sem állították, hogy bármiféle személyes előnyért tettük, amit tettünk, Önöknél mégis „korrupciós ügyként kezelnek” bennünket, „olcsóért a drágát” (lsd. Szél Bernadett).

Önök szerint Sukoró csak egy „ügyecske”, noha magyar miniszterelnök ellen hivatali működése miatt Nagy Imre óta utoljára itt indítottak büntetőeljárást.

Én már egyszer nyilvánosan felajánlottam, hogy teljes transzparenciával kivétel nélkül megkaphatnak minden sukorói iratot – ha már minősítik, legalább ismerjék.

Végül engedje meg,

ahogy Schifferrel kezdtem ezt a levelemet, úgy vele is fejezhessem be, ugyanis éppen az általa 2010. június 10-én jogerősen megnyert közérdekű adat igénylési per 8.Pf.20.586/2010/3. számú ítélete cáfolja az Ön állítását, amit legutóbb az ATV “A nap híre” c. műsorában tett a Sukoró „ügyecske” jogalapjáról.

Önöknek Sukoró csak egy „ügyecske”, nekem az igazság és az élet, amely Nem Lehet Más-nak Politika.

Tisztelettel,

Császy Zsolt, politikai elítélt

Szólj hozzá