Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Hagyjátok már a francba a Habonyozást!

Ugye senki nem hiszi komolyan,hogy egy olyan összefogott kommunikációt, amit a magyar kormány folytat egy Habony Árpád nevű függő, képzetlen senki talál ki és szervez. Ne szórakozzunk már egymással!

Hagyjátok már a francba a Habonyozást
A Jó, a Rossz és a Csúf. (Illusztráció: internet)

Habony Árpád csak díszlet

Majdnem azt írtam, Habony nem létezik, de a létezés jogát még tőle sem venném el szívesen. Nem, Habony nagyon is létezik, rohangál drága cuccokban drága autókkal és mindent megtesz azért, hogy magára vonzza a szemet. Olyan ő, mint a bűvész keze amit nagyvonalúan elénk tart, hogy „nézzétek!”, eközben pedig a másikkal végzi a trükköt.

Ha a bűvész azt mondja, hogy csak a kezemet figyeljék, akkor elő ne forduljon, hogy oda kapod a szemed, mert ez a célja, ahogy Habonnyal is. Nem, nem barátaim, Habony csak díszlet, amelynek takarásában egy agytröszt dolgozik és végez el minden piszkos munkát, amire csak megbízást kap.

A csapat  főnöke ugyan pár hete meghalt, de azért maradt itt néhány jól képzet tanítvány, akiknek a küszöbén fekszik Habony, vagy éppen a szekrényében lóg, hogy bármikor, bárkire ráadhassák a bőrét, aki aztán az RTL legnagyobb örömére forgalommal szemben autózik a másik bábbal, bizonyos Andy Vajnával az anyósülésen. Esetleg múzeumi remekműveket aggat anyósa lakása falára, vagy éppen Ibizán tép egyre beljebb és beljebb. Ameddig  mi mindezeken szörnyülködünk, addig az igazi guruk nyugodt békében készítik elő – Finkelstein hagyatékából – az újabb és újabb mocskos kampányt, amit a nép – az Isten adta – szent borzalommal nyel, mint kacsa a nokedlit.

De ki a fene Óz?

Miért hiszi el mindenki, hogy mindez a mesterien egymásba kapcsolt mocsok éppen egy negyed-művelt, lézengő agyából pattant ki? A válasz megalázóan egyszerű: azért, mert jó hinni benne, hogy  megfelelő konstelláció esetén bárki lehet zseni.

Ez az okfejtés ugyanolyan hazugság, mint az, hogy a feketekávé légörvényt okoz, holott éppen azért osztogatják, hogy repülés közben ne figyeljünk a turbulencia okozta kellemetlenségekre. Habony a kávé, csak az a baj, hogy epéből főzték.

És, kicsoda Óz, ki áll a Habony nevű függöny mögött – aki a figyelemelterelés kedvéért néha nyugdíjasokat rugdal hasba? Egyszer talán az is kiderül.

Kapcsolódó cikkek

A tanácsadó  begőzölt

TOCKOS HABONYNAK

Szólj hozzá