Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Hajdu László: gyámság alá helyezne a Fidesz, mint Páva Zsoltot Pécsett

Továbbra sem tudták elmozdítani polgármesteri székéből Hajdu László DK-s polgármestert. A XV. kerületben a meccs jelenleg a fideszes vereség felé hajlik. 

Célkeresztben Hajdu László

Hajdu László meghekkelése

Zárt ülésen indított volna fegyelmi eljárást a XV. kerületi Fidesz-frakció az ellenzéki polgármester ellen, azonban a kerület jegyzője szerint erre nincs jogi lehetőség.

A korábbi belügyminiszter, Lamperth Mónika az ülés előtt nem sokkal juttatta el a Fidesz frakciójához törvényességi észrevételeit az előterjesztéssel kapcsolatban, így azt a benyújtó visszavonta, megígérve, hogy kiegészítve és átalakítva újra beadja. A polgármester szerint egyszerű politikai lejáratás zajlik.

„Lényegében azért, mert nem vállaltam kötelezettséget, egy közbeszerzési eljárás torlódott, és az a bűnöm, hogy pénz nélkül nem voltam hajlandó egy egyébként is kétes közbeszerzési eljárási szerződést megerősíteni az aláírásommal”

– mondta Hajdu László polgármester.

Az esetről a nyár elején a Zárójel is többször beszámolt.

A fegyelmi eljárás után fontos jogköröket vont volna el a kerület fideszes többsége a polgármestertől Lamperth Mónika szerint példátlanul és törvénytelenül.

“Monnyon le!”

A képviselők egy része szerint a testületben kialakult helyzet miatt a legcélravezetőbb a képviselő-testület feloszlatása és új választás kiírása lenne.

„Most itt van a B terv, a polgármester hatásköreinek elvonása, Hajdu Lászlót – kis túlzással – egy kutyaólba kitelepíteni, elvenni tőle a golyóstollait, meg a mobiltelefonját, hogy ne tudjon senkinek se szólni”

– nyilatkozta a Liberálisok önkormányzati képviselője, Matlák Gábor.

Hajdu László polgármester szerint jogköreinek elvonása egyet jelentene azzal, hogy gyámság alá helyezik, hasonlóan Pécs polgármesteréhez, a fideszes Páva Zsolthoz.

A helyi Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc mozgatja a szálakat.

Üdítő változatosság annyi sorosozás után!

„Ő már nagyon régóta gyámság alatt van, mégpedig Lamperth Mónika jegyző asszony gyámsága alatt, akit nagy valószínűséggel Gyurcsány Ferenc nevezett ki Hajdu László gyámjául. Azt hiszem, hogy ez nyílt titok mindenki előtt a kerületben, aki egy kicsit is politikailag tájékozott. A polgármester úrnak azt javasolnám, ha a kerületért felelősséget érez, hogy kezdjen valódi tárgyalásokat a Fidesz-frakcióval”

– mondta Gyurkovics Miklós fideszes önkormányzati képviselő.

(forrás: hírtv)

Kapcsolódó cikkeink:

Fidesz-Móricz cirkusz, világszám

Állóháború Rákospalotán – Kizárás az MSZP -ből

Célkeresztben Hajdu László

Szólj hozzá