Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Hajdu László szigorú, de igazságos

Hajdu László a XV. kerületben indul országgyűlési képviselőnek. Biztos vagyok abban, hogy nyerni fog! Hajdu László 1994-től 2010-ig országgyűlési képviselő 1996-tól 2010-ig a XV. kerület polgármester. 2010-ben az MSZP elkövette azt a hatalmas hibát, hogy megvonta Hajdu Lászlótól a bizalmat, ezért 2010-ben nem jelölte a választásokon.

Hajdu László szigorú, de igazságos
Hajdu László szigorú, de igazságos

Hajdu László kilépett a pártból és függetlenként indult 2010-ben.

László Tamás 2010-es győzelme nagy részben köszönhető az akkori MSZP-nek, aki egy olyan képviselőjétől vált meg, mint Hajdu László. Az MSZP felelőtlen inkorrekt döntéséért a kerület nagy árat fizetett. Birtokba vette a kerületet egy olyan ember, aki mindenkin átgázolva erőszakolta ki az akaratát. László Tamás a kormánypárt tagja, polgármesterként és képviselőként is megismertette a kerülettel a bosszút, a pszichikai terrort. Nem csak a kerületi lakosokkal, hanem az önkormányzati dolgozókkal szemben is. Kaszárnyává változtatta a kerület önkormányzatát. Engem például csak két biztonsági őr kíséretében engedtek mozogni az önkormányzatban, abban az időben.

A 2014-es választásokon az akkor együttműködő pártok Hajdu Lászlót jelölték a kerület országgyűlési képviselőjének.

Majd felelőtlenül, egyszer csak hirtelen visszaléptették az MSZP-ből az óta kizárt Móricz Eszter javára. Holott Hajdu László biztos befutó volt, László Tamást legyőzte volna. Nem tudni, hogy miért, de az addig ismeretlen Móricz Esztert indították. Az egész kerület tudta azt, hogy Móricz Eszter országgyűlési képviselőnek való jelölése öngyilkosság a kerület számára.

Hajdu László így ezek után indult polgármesterként a 2014-es választásokon.

Ami tudható volt, hogy meg is fogja nyerni a Fideszes Dr. Pintér Gáborral szemben. A kerület azonban ismét nagy árat fizetett az MSZP döntésének köszönhetően, mert László Tamás Pintér Gábor alpolgármestert meghosszabbított karjaként mozgatta. Mindent megtettek annak érdekében, hogy a polgármestert akadályozzák a munkájában. Ezek a hitvány emberek esküt tettek, hogy a kerület és a kerület érdekét szolgálják. De nem azt tették!

Ezek a képviselők László Tamás bosszúját és akaratát szolgálták.

A sajtóban erről többet lehetett olvasni 2017. májusától kezdve. Pintér Gábor alpolgármester és gazdája László Tamás szemét nagyon szúrta a kerület jegyzője Lamphert Mónika (jogász, MSZP-s politikus, korábbi országgyűlési képviselő, korábbi belügyminiszter, majd önkormányzati és területfejlesztési miniszter, később szociális és munkaügyi miniszter). Aminek egy volt az oka, hogy a jegyző asszony lelkiismeretesen és szakértelemmel végezte a feladatát az önkormányzatban. Az előző jegyző, aki László Tamás bábja volt, bármit megtett, amire László Tamás kérte és utasította.

2017 nyarán az alpolgármester Pintér Gábor fel akarta függesztetni Hajdu Lászlót a kerület által megválasztott polgármestert egy bizonyos időre, valamint hatásköreit jelentősen megnyirbálni, annak érdekében, hogy a felfüggesztés ideje alatt szabadon garázdálkodhassanak a kerület forrásaival. Hasonló dolog történt, mint Esztergomban Tétényi Évával. Mindenáron el akarták távolítani a jegyzőt a polgármester mellől, hisz az ő szakértelme biztosította a törvényességet a kerületben. A zsarolás és a fenyegetés sem maradt ki az eszköztárukból! Ebben Móricz Eszter képviselő is támogatta őket szavazatával, vagy folyamatos távollétével a rendkívüli testületi ülésekről. Csak hogy itt alul maradtak.

Pintér Gábor alpolgármestert Hajdu László testületi többség megszerzésével leváltotta.

Pintér Gábor és László Tamás a saját kardjukba dőltek. Hajdu László az alpolgármesteri posztra felkérte Victorné Dr. Kovács Juditot kit későbbiekben a helyi Fidesz ki is zárt soraiból, és Tóth Imre MSZP-s képviselőt.

Hajdu László szigorú, de igazságos
Hajdu László szigorú, de igazságos

Szeretnék még pár szót mondani Hajdu Lászlóról, akit csöndes, visszafogott, szerény embernek ismertem meg 1997-ben.

Én akkoriban nagyon mostoha körülmények közt éltem önhibámon kívül a kilenc éves kisfiammal, II. csoportos 100%-os rokkantként. Szerencsém volt, hogy összehozott a sors ezzel az emberrel. Soha nem kivételezett velem, de észrevette az igyekezetemet. Akkoriban az MSZP-SZDSZ kormány segítette a rokkantakat, így kaptam munkát is, és dolgozhattam napi hat órát a rokkant nyugdíjam mellett.

Hajdu László szigorú, de igazságos vezető.

Sikerült lakáshoz jutnom a kisfiammal. Mindenben segítséget kaptam tőle, de az is igaz hogy én csak akkor mentem hozzá ha „égett a ház”. Ez az ember a nagyfokú szociális érzékenysége mellett díjazza a szorgalmat és a kitartást. A XV kerültben például az I. és a II. csoportú rokkantak szociális lakbért fizettek 2010-ig. Hajdu László ajtaja mindig nyitva állt. Azt hiszem 1998- körül elmentem hozzá egy kéréssel és a válasza ez volt: „Sajnos nem lehet Veronika”! Elég impulzív természetem van. Rá kérdeztem, – Nem lehet? – Azt mondta nem! Olyan mérges lettem, kiabáltam és azt mondtam neki „tudja mit? Menjen maga a büdös francba”! Rá vágtam az ajtó, ami majdnem kiszakadt. Hazafelé már megbántam, amit csináltam és nagyon szégyelltem magam érte. Kerültem is a vele való találkozást.

Aztán 2009-ben nagyon nagy bajba kerültem.

Ellopták az összes pénzemet a 21 éves fiam bárányhimlős lett és még a munkából is elbocsájtottak. Ráadásul kikapcsolták a gázt. Minden összejött! Ez november környékén volt. Elmentem Hajdu Lászlóhoz. Remegett a térdem, azt mondtam magamban, ha most elküld a francba, meg is érdemlem. Mosolyogva fogadott, azt kérdezte tőlem: mi újság Veronika, miben segíthetek? Ott akkor úgy éreztem, hogy egy mázsa súly esett le a vállaimról. Elmondtam neki mi történt és mindent alá is támasztottam hivatalos papírokkal. Megnézte őket és azt kérdezte: „oh, csak ennyi”? Válaszoltam neki igen polgármester úr csak ennyi. Felvette a telefont és intézkedett. Hozatott ételt és lázcsillapítót a fiamnak, mert még annyi pénzem sem volt, hogy azt tudjak venni neki. Visszakapcsoltatta a gázt a lakásba. Ilyen ember Hajdu László! Nem is tudtam, hogy akkor már kikezdték őt és inogott alatta a szék.

Mégis EMBER tudott maradni!

Bizonyára hogy ilyen és hasonló dolgokban nem csak nekem segített. És segít még mai napig is annak, aki hozzáfordul segítségért. Nem kenyerem a hízelgés De Hajdu Lászlónál jobb jelölt nincs ebben a kerületben. Hajdu László egy igaz ember!

...

Szólj hozzá