Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Hajdu László VS. Szita Károly – Nyílt levelek háborúja

Nyílt levélben válaszolt Hajdu László, a budapesti XV. kerület DK-s polgármestere Szita Károlynak, aki az elmúlt hetekben a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként küldött üzenetet kollégáinak. Hajdu keményen fogalmazott, és azt írta, szó sem lehet semmiféle Soros-ellenes kirohanásról.

...

Hajdu László VS. Szita Károly
Hajdu László VS. Szita Károly - Nyílt levelek háborúja- Fotó: XV Média, Vargosz

Szita Károly levélben kereste meg polgármester kollégáit, hogy a következő év első felében találkozzanak, hogy el tudják hárítani azt a veszélyt, amely a településeik polgáraira leselkedik. Legutóbb egy évvel ezelőtt a polgármesterek 80 százaléka közös nyilatkozatban utasította el a kötelező betelepítési kvótákat – emlékeztetett.

Szita Károly levelét az alábbiakban olvashatja:

Kedves Kollégám!

Nagyon sokan aggodalommal figyeljük a Soros György felől érkező híreket, különösen annak fényében, hogy Brüsszel továbbra sem tett le a felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvótáról, amely ráadásul azokat az országokat érinteni a legnagyobb mértékben, amelyekben nincs, vagy kevés a bevándorló.

Hazánk is egy ilyen ország, és szeretnénk, ha ilyen is maradnak. Szeretnénk, ha gyermekeink és unokáink továbbra is egy biztonságos országban nőhetnének fel. Az elmúlt hetekben egy újabb aggasztó hír látott napvilágot. Az Európai Parlament november 16-án elfogadott határozata konkrétan tartalmazza, hogy a civil szervezetek aktívan vegyenek részt a bevándorlás szervezésében.

Ezzel párhuzamosan Soros György bejelentette, hogy több százezer dolláros támogatással civil irodákat kíván nyitni a magyar vidéki városokban. Két ilyenről már tudunk is :Debrecenben és Pécsett már meg is kezdték a szervezkedést. Soros a hatalmas összegeket arra szánja, hogy népszerűsítse saját migrációs elképzeléseit és elő is segítse azok megvalósítását. Ennek ismeretében nyugodtan nevezhetjük ezeket az irodákat bevándorlásszervező irodáknak.

Nekünk, polgármestereknek a legfontosabb feladatunk, hogy nyugalmat és biztonságot teremtsünk településeinken.

Ez most veszélyben van, hiszen a bevándorlásszervező irodák működése esetén megszűnne a mindennapok biztonsága.

Rendkívül fontosnak tartom, hogy pontos információval rendelkezünk és fel is készüljünk a ránk váró nehézségekre. Ezért azt kezdeményezem, hogy hasonlóan az egy évvel ezelőtti demonstratív álláspontunk kinyilvánításhoz – amikor a hazai polgármesterek mintegy 80%-a közös nyilatkozatban utasította el a kötelező betelepítési kvótát –  most ismét fogjunk össze!

Találkozunk a jövő év elején, és lépünk fel ismét együtt a ránk leselkedő veszéllyel szemben!

Számítók Önre!

Tisztelettel:

Szita Károly elnök

A válasz sem váratott sokáig magára, Hajdú László nyílt levélben válaszolt a Soros veszélyekre figyelmeztető Szita Károlynak:

Tisztelt Elnök Úr, Kedves Karcsi!

Sok éves ismeretségünk feljogosít a bizalmas megszólítása és mondanivalóm is személyes lesz, de mégis a nyilvánosságnak szántam. Küldtél nekem egy levelet Soros György miatti aggodalmadról,  meg arról, hogy szeretnéd ha gyermekeink és unokáink biztonságos országban de nőhetnének fel.

Kedves Karcsi. A te levelednek semmi köze a mai magyar valósághoz. tele van hazugsággal, üres kormánypropaganda az egész. Nem ezen a hülyeségen múlik a gyermekeink jövője, hanem azon, hogy lesz e jó oktatás, lesz e jó munkalehetőség a számukra és főleg, hogy a politikai elit felhagy e a félelemkeltéssel, az üres riogatással.

Emlékszem még arra az időre, amikor elkötelezett polgármesterként elszántan védted az önkormányzatok érdekeit. Nem ismerek rád! Úgy látom téged is beszippantott a NER és már nem a kaposváriak érdekében, hanem kizárólag fideszes pártkatonaként dolgozol.

Budapest XV. kerület ehhez nem partner.

Nem fogok semmilyen hazug nyilatkozatot be terjeszteni a képviselő-testület elé, lakossági nem lesz a Fidesz játékszerek.

Karácsony környékén a gyűlölködés helyett inkább a szeretetet engedjük be a szívünkbe.

Boldog új esztendőt kívánva:

Hajdu László polgármester

Szólj hozzá