Zárójel

HAJNALI FAGY, NAPSÜTÉS, ENYHÜLÉS

Este mérséklődik kissé a légmozgás, éjjel egyre több felhő várható. Lassan melegszik, jövő hétre talán helyre áll a természet rendje, megint itt a tavasz.

Az EWS véleménye Magyarország valószínű időjárásáról.

kiadva: 2017.04.21. 6:00

Péntekre már sokat javul időjárásunk, de még mindig élénk, nyugaton erősebb lökésekkel is kísért északias irányú szél fúj. A hajnali órákban igen hideg, többfelé, különösen északon, északnyugaton gyengén fagyos az idő, ugyanakkor napközben többnyire derült, szép napsütéses, enyhülő időre van kilátás.

A jellemző hőmérséklet országos átlaga:

péntek reggel               -3 és +2,

péntek délután              10,

szombat reggel             +2 és +6 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– Szombaton ismét felerősödik a nyugati, északnyugati légmozgás. Erős felhősödések zavarják a napsütést. Napközben különösen az ország északi felén kisebb esőkre, záporokra is számítani kell, majd este a déli országrész fölé helyeződik a szórványos esőt adó csapadékzóna.

– Vasárnapra is változó felhőzet és kezdetben élénk északi szél ígérkezik. Délelőtt előreláthatólag csökken a felhőtakaró, tartósan kisüt a nap, majd délután erősebb gomolyfelhősödés és elszórtan helyi záporok is várhatóak.

– Hétfőn sok, kedden kevesebb napsütés és délire forduló légáramlás mellett jelentősen megenyhül, melegszik az idő. Kedden délután ismét előfordulhatnak záporok, de a hőmérséklet ekkor sok helyen elérheti a 20 fokot.

– Ezt követően, szerdán, illetve csütörtökön, még meglehetősen nagy előrejelzési bizonytalansággal, de ismét egy erős hidegfront érkezése valószínűsíthető. Jelentős lehűlés és esők érkezése most a legvalószínűbb.

KÖZLEKEDÉS METEOROLÓGIA

Pénteken általában száraz utakon, jó látási viszonyok mellett lehet közlekedni, de a korábbi havazás miatt a hegyekben, magasabban fekvő utakon latyakos, vizes az útfelszín, illetve az esőáztatta földutak is sokfelé nehezen járhatók.

A vélemény bizonytalansága   ÁTLAGOS.

Véleményalkotó: Aigner Éva és Pártai Lucia

OLVASTAD MÁR?   Fülledt idő

Keress itt - Csak írd be, hogy mit keresel....és ENTER