Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Hajós: Újra a Kádár-rendszerben élünk

„Több kevesebb különbséggel újra a Kádár-rendszerben élünk” – mondta az Azonnali.hu videóinterjújában Hajós András, miközben azt is bemutatta, hogyan működnek a tapsolni kirendelt birkák.

Hajós: Újra a Kádár-rendszerben élünk
forrás: Azonnali.hu

„Tehetséges, tiszta politikusnak tartom Karácsonyt”

Hajós Andrást az augusztus 20-i ellenzéki tüntetésen kérdezte az Azonnali.hu munkatársa, többek közt arról, miért állt ki a tüntetésen is megszólaló Karácsony Gergely mellett.

A kérdésre Hajós elmondta:

„Tehetséges, tiszta politikusnak tartom Karácsonyt, aki az elmúlt években akár parlamenti képviselőként, akár Zugló polgármestereként bebizonyította, hogy nem csak a partvonalon kívülről képes bekiabálni.”

Hajós az Orbán-rendszer kritikusaként évek óta várja, hogy végre megjelenjen a politikai palettán olyan potens ellenzéki erő, amely végre képes lesz megszorongatni, adott esetben leváltani a regnáló kormányt. Hajós szerint bár „több-kevesebb különbséggel újra a Kádár-rendszerben élünk”, lát reális esélyt arra, hogy a jövőben Karácsonyból miniszterelnök váljék.

Botka László miniszterelnök-jelöltsége kapcsán elmondta, szerinte a Magyar Szocialista Párt ismét magával van elfoglalva, ami választói szemmel kissé riasztónak tűnik, bár hozzátette: Botka László, Szeged polgármestere egy olyan bérlakásprogramot vitt véghez, ami mindenki számára példaértékű lehet.

Elmondta: meg kell vizsgálni minden hatalmon lévő politikust, s értékelnünk kell közülük azokat, akik tiszták tudnak maradni. Mert a jelenlegi korrupt, mutyizós, gazdasági lobbik által vezérelt szereplőkkel terhelt közéletben leginkább a Karácsony-féle botrányoktól mentes szereplőkre van – ha más nem, érzelmileg – szükségünk.

Szerinte az bizonyítja az Párbeszéd elnökének tisztaságát, hogy Zugló polgármestereként bőven lett volna alkalma bizonyos, politikai erőknek hírbe hozni  azonban erre – úgy tűnik – nem adott módot.

Összefogás mindenkivel – kivéve a Jobbikkal

Hajós azt mondta: támogat mindenféle összefogást – lehetőleg a mindenki-mindenkivel opciót. Szerinte sokan osztják álláspontján, azonban mindenkinek van egy „naaztánővelenem”-kártyája, amin a legtöbbször nem képesek túllépni.

Az Azonnali kérdésére válaszolva beismerte: neki is van egy hasonló kivétele. Úgy véli: Jobbik az a párt, amely bárhogy próbálkozik tisztára mosni magát, sehogy sem lesz alkalmas arra, hogy az ellenzéki összefogás része legyen.

Ellenben Gyurcsányt  – most már – el tudja képzelni a jövőbeli koalíció tagjaként.

A Momentum különcködéseiről azt mondta: megérti, hogy a párt egyedül akar indulni, és biztos benne, hogy idővel egy nagyon sikeres formációvá válnak.  Azonban bár egyetért mondanivalójukkal, amiatt, ahogy mondják, kezd számára egyre ellenszenvesebbé válni a tömörülés.

A videó

Szólj hozzá